Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Χανιά: Γιατί φιλοξενούνται σε κοινωνική δομή τα αδελφάκια της 11χρονης Ιωάννας; Το άφαντο κινητό της και τα αναπάντητα ερωτηματικά

Γιατί δεν εμφανίστηκαν οι γονείς της 11χρονης Ιωάννας στο τρισάγιο για τη μνήμη της;

4 Ιουνίου 2021 16:14
Χανιά: Γιατί φιλοξενούνται σε κοινωνική δομή τα αδελφάκια της 11χρονης Ιωάννας; Το άφαντο κινητό της και τα αναπάντητα ερωτηματικά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τραγωδία στα Χανιά: Μυστήριο καλύπτει μέχρι σήμερα τον θάνατό της 11χρονης Ιωάννας που βρέθηκε νεκρή σε βραχώδες σημείο στους Αγίους Αποστόλους στα Χανιά. Παράλληλα, μαρτυρίες φωτιά έρχονται στο φως από τους συμμαθητές της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή, ενώ στο επίκεντρο είναι το κινητό της και ένα παιχνίδι που έπαιζε.

Σε κοινωνική δομή φιλοξενούνται εδώ και λίγες μέρες τα δύο μικρότερα αδέλφια της 11χρονης Ιωάννας, με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο δικηγόρος της μητέρας της 11χρονης, Απόστολος Λύτρας, μίλησε στην εκπομπή” Αλήθειες με τη Ζήνα” και όπως είπε τα παιδιά φιλοξενούνται εκεί μετά από εισαγγελική παρέμβαση και παρακολουθούνται από ψυχολόγους, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την απώλεια της αδελφούλας τους.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δοθούν από τις αρχές απαντήσεις στα ερωτήματά μας: Που είναι το κινητό της 11χρονης; Με ποιους συνομιλούσε; Η ώρα ήταν 8:30, είχε πάρα πολλά παιδιά στο σημείο. Χρειαζόμαστε κάποια άτομα που βρίσκονταν στο σημείο να καταθέσουν”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας.

Η μητέρα της 11χρονης Ιωάννας μιλά για το μνημόσυνο που τέλεσε για την κόρη της

Η μητέρα της 11χρονης μιλά για το μνημόσυνο που τέλεσε για την κόρη της και την φιλοξενία των παιδιών της σε κοινωνική δομή.

Αποκλειστικό: Η γιαγιά της 11χρονης μιλά για την χαμένη Ιωάννα της

Για πρώτη φορά η γιαγιά της 11χρονης ανοίγει την καρδιά της και μιλά για την εγγονή της και την τραγωδία που βιώνουν.

Θρήνος στα Χανιά: Γιατί δεν εμφανίστηκαν οι γονείς της 11χρονης Ιωάννας στο τρισάγιο για τη μνήμη της; Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της;

Τραγωδία στα Χανιά: Εννέα μέρες έχουν περάσει από τη μοιραία βραδιά όταν η 11χρονη Ιωάννα έχασε τη ζωή της στα βράχια δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων και την Τετάρτη (2/6), στο νεκροταφείο του Μουζουρά, στο Ακρωτήρι Χανίων, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη της.

Όμως, ούτε η μητέρα, ούτε ο πατέρας του αδικοχαμένου κοριτσιού ήταν εκεί, όπως μεταδίδει το zarpanews.gr. Ο πατέρας του κοριτσιού βρίσκεται σε ψυχιατρική δομή, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται η μητέρα της.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν μόνο ελάχιστοι στενοί συγγενείς από την οικογένεια του πατέρα. Στο μεταξύ, τα δύο αδέλφια της Ιωάννας έχουν απομακρυνθεί από τη μητέρα με εντολή εισαγγελέα και βρίσκονται σε κοινωνική δομή, συνοδευόμενα από τη γιαγιά τους από την πλευρά της μητέρας, καθώς είναι σε εξέλιξη κοινωνική έρευνα.

Ο εισαγγελέας θα βασιστεί στο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας για να αποφασίσει πού θα μείνουν τα δύο παιδιά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της 11χρονης στα Χανιά; «Κάποιος την οδήγησε εκεί ή...» - Ανατροπή στην υπόθεση!

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας του 11χρονου κοριτσιού από τα Χανιά που βρέθηκε νεκρό σε βραχώδη ακτή κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, με την μητέρα επίσης να υποστηρίζει ότι «Ή έγινε δυστύχημα ή κάποιος την οδήγησε εκεί».

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" τόνισε ότι η μητέρα της 11χρονης ισχυρίζεται ότι το παιδί της δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στη ζωή του. Παράλληλα, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των συμμαθητών του άτυχου κοριτσιού που φέρεται να δηλώνουν ότι η 11χρονη μαθήτρια τους είχε αποχαιρετήσει. "Όλοι οι συμμαθητές της και οι καθηγητές της κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί, για την ψυχή της παρέας" πρόσθεσε.

Εξέφρασε δε τον προβληματισμό της οικογένειας για το πώς βρέθηκε το κορίτσι σε αυτό το σημείο, τόσο μακριά από το σπίτι του. "Σύμφωνα με τη μητέρα της, η 11χρονη συνήθιζε να παίζει και να κινείται μόνο κοντά στο σπίτι της. Πώς βρέθηκε εκεί, με ποιον τρόπο" διερωτήθηκε ο κ. Λύτρας.

«Ή έχει γίνει κάποιο δυστύχημα ή κάποιος οδήγησε την Ιωάννα στο συγκεκριμένο σημείο με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι το παιδί έβαλε τέλος στην ζωή του» δήλωσε η μητέρα της 11χρονης στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι αποκλείσθηκε από τις Αρχές το ενδεχόμενο να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια ο θάνατος της μικρής. Όπως είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης που βρέθηκε στο σημείο, «έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης».

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της Ιωάννας, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και εκείνος, φέρεται να επιχείρησε να βλάψει τον εαυτό του στο ίδιο σημείο του χάθηκε το παιδί του. Οι επόμενες κινήσεις του είναι να διεκδικήσει την επικοινωνία και την επιμέλεια των άλλων δυο μικρότερων παιδιών του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share