Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Απεργία 10 Ιουνίου στα ΜΜΜ: «Φρένο» όλο το 24ωρο σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

Απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος

4 Ιουνίου 2021 14:53
Απεργία 10 Ιουνίου στα ΜΜΜ: «Φρένο» όλο το 24ωρο σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Απεργία 10 Ιουνίου στα ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα μείνει όλο το 24ωρο την επόμενη Πέμπτη 10 Ιουνίου η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία των συνδικάτων κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ενώ, εντός του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις νέες στάσεις του μετρό στη Γραμμή 4.

Καταγγέλλουν πως το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας, και καλούν την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, ηλεκτροδηγών τραμ, ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό και Εργαζομένων Ηλεκτροδηγών Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών – Πειραιώς δηλώνουν πως απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

  • Στην κατάργηση του 8ώρου
  • Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
  • Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
  • Στην αποδυνάμωση της απεργίας
  • Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
  • Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη 10 Ιουνίου

«Είναι ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας» δηλώνουν και προσθέτουν:

«Όμως, όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε:

  • να σταματήσουμε τη νέα επίθεση στα δικαιώματά μας,
  • να εμποδίσουμε την επιστροφή των εργαζόμενων σε συνθήκες εργασίας, που επικρατούσαν πριν από έναν αιώνα,
  • να βάλουμε φρένο στις αντεργατικές διατάξεις,
  • να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο».

Απεργία στα πλοία: Αλλαγή ημερομηνίας από τα ναυτεργατικά σωματεία - Μποτιλιάρισμα στην Αττική Οδό μετά από καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων

Απεργία στα πλοία: Αλλαγή ημερομηνίας έχουμε από τα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ μποτιλιάρισμα έχουμε στην Αττική Οδό μετά από καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, την επόμενο εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εν τέλει η 24ωρη απεργία στα πλοία, όμως αποφάσισαν τα τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία.

Παράλληλα οι προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά για τις 3 Ιουνίου μετατέθηκαν και αυτές για τη συγκεκριμένη ημέρα, προκειμένου να συνδιοργανωθεί πανεργατική, πανελλαδική απεργία μαζί με τη ΓΣΕΕ.

Κάτι αντίστοιχο δεν αποκλείεται να πράξουν και τα υπόλοιπα εννέα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

«Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

Καταγγέλλουμε τη προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει», αναφέρουν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00:01 έως τις 24:00 της ίδιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ναυτεργατικών σωματείων, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, στις 10:00.

Σφοδρή καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Αττική Οδό! Μεγάλες καθυστερήσεις

Τροχαίο με «καραμπόλα» τεσσάρων αυτοκινήτων σημειώθηκε στις 09:05 το πρωί της Τετάρτης (02/06) στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με την Αττική οδό, υπήρξε σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στο ύψος Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο. Από το τροχαίο υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις τουλάχιστον 10 με 15 λεπτών, από το σημείο μέχρι την Μεταμόρφωση. Έτσι, έχουν δημιουργηθεί «ουρές» αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο διάστημα.

Τα αυτοκίνητα έχουν απομακρυνθεί και η κίνηση των οχημάτων εξομαλύνεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share