Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αρση μέτρων: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα - Σε μία εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το ωράριο

Τα επόμενα μέτρα που θα χαλαρώσουν

4 Ιουνίου 2021 13:40
Αρση μέτρων: Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα - Σε μία εβδομάδα οι ανακοινώσεις για το ωράριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανεκκινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο, όπως είναι ο αριθμός των ατόμων στις δεξιώσεις, δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής -που αρχίζει στις 13:00- δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό. Η συζήτηση θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού, σημείωσε η κυρία Πελώνη.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου, όπως τα τεστ αναπνοής, ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κ. Πελώνη τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Αργότερα η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Σημειώνεται πάντως ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τις 00:30 έως τις 5:00 τα ξημερώματα, δεν τίθεται θέμα άρσης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης πριν από τα μέσα Ιουνίου.

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Επί της παρούσης δεν περιμένω να αποφασιστεί κάτι επ’ αυτού (σ.σ.: την άρση της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας). Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή έως τα μέσα Ιουνίου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ωστόσο, σύμφωνα και με πληροφορίες, εξετάζεται η παράταση της έναρξης ισχύος της απαγόρευσης κατά μισή ώρα, δηλαδή από τις 12:30 τη νύχτα στη 01:00 τα ξημερώματα.

Αργότερα η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας;

Αρχές Ιουλίου θα αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί ο διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι όποιες αποφάσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, μαζί με την ανακοίνωση έναρξης εφαρμογής της εν λόγω απόφασης.

Αρχές Ιουλίου θα αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων στις δεξιώσεις γάμων

Τα επόμενα μέτρα που θα χαλαρώσουν - Τι θα γίνει με τη μουσική

Ένα από τα ζητήματα τα οποία απασχολούν ιδιαίτερα αυτό το διάστημα είναι η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, ένα γεγονός το οποίο επηρεάζει άμεσα εκδηλώσεις όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις. Ωστόσο σε σχετική ερώτηση για το «αντάρτικο» από ιδιοκτήτες καταστημάτων για τη μουσική στην εστίαση που του έγινε την περασμένη Παρασκευή στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς έγινε έξω φρενών και παίρνοντας τον λόγο είπε:

«Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Ακούω συνέχει αυτή τη συζήτηση και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη άποψη ότι "έλα βρε, η μουσική κολλάει;". Η μουσική προφανώς δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα και από όλους τους λοιμωξιολόγους.

Δεν είναι συμπτωματικό ότι ομόφωνα η επιτροπή των επιδημιολόγων εκφράζει τους ενδοιασμούς της σε σχέση με τη χρήση της μουσικής. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, ότι πρώτον, αν τραγουδήσω, εύλογα, θα έχω περισσότερα σταγονίδια, με συνέπεια να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Δεύτερον, εάν δεν ακούω καλά, να φωνάζω πιο δυνατά. Η μουσική συνδυάζεται με τον χορό. Χορός σημαίνει, μη τήρηση μέτρων.

Επίσης η μουσική εκ των πραγμάτων είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις, που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων. Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να έρθουμε πιο κοντά με τους οικείους μας. Πρέπει όμως να γίνουν βήμα βήμα. Είναι δυνατόν την ίδια ώρα που η ελληνική κοινωνία έχει κάνει τόσες θυσίες, που μετράμε τόσα θύματα, να μιλάμε για λογικές αντάρτικου; Υπάρχουν λόγοι που οι νόμοι πρέπει να τηρηθούν. Σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Αν νομίζουν κάποιοι ότι μέσα από τη λογική του αντάρτικου θα τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Το θέμα της μουσικής θα επανέλθει με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όσο υπάρχει σε υψηλό ρίσκο, θα παραμένει σε στασιμότητα, μέχρι επιτέλους οι διασωληνωμένοι να πέσουν, οι άνθρωποι που φεύγουν από κοντά μας να πέσουν, και τα κρούσματα να μειωθούν. Είμαστε σε μία πολύ καλή κατάσταση. Είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Λογικές αντάρτικου, σε εισαγωγικά, όσο και αν κρύβουν την αγωνία για ορισμένα πράγματα και για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Δεν το λέει η πολιτική ηγεσία, ή ο υφυπουργός, το λένε παγκόσμια, όλοι οι επιδημιολόγοι και όλες οι έρευνες που έχουν γίνει πάνω σε αυτό το θέμα. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση, αλλά είμαι και εγώ δέκτης και επιθέσεων αν θέλετε, για το ζήτημα της μουσικής. Και δεν αντιλαμβάνομαι ειρωνικά σχόλια και από ανθρώπους που ασχολούνται με τον κοινό βίο».

Σημειώνεται πάντως ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) απέστειλε εξώδικο στον Νίκο Χαρδαλιά για τις δηλώσεις του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share