Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021

Μένιος... TV στον Κορυδαλλό: Η «βροχή» αιτημάτων του Φουρθιώτη στην φυλακή

Ο κομμωτής και... η εκπομπή μέσα από το κελί

4 Ιουνίου 2021 09:34
Μένιος... TV στον Κορυδαλλό: Η «βροχή» αιτημάτων του Φουρθιώτη στην φυλακή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μένιος Φουρθιώτης φαίνεται πως δεν αρκείται μόνο στην ειδική διατροφή και τη δορυφορική κεραία στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς δείχνει πως έχει κι άλλες απαιτήσεις.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso που κυκλοφόρησε το πρωί της Παρασκευής (4/6), ο παρουσιαστής κατέθεσε νέα αιτήματα, τα οποία έκαναν τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού καταστήματος να τραβάνε τα μαλλιά τους.

Όπως φαίνεται ο Μένιος Φουρθιώτης έχει μπερδέψει τις φυλακές με resort & spa, γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Αυτή την φορά ζήτησε ειδική άδεια για να μπει στις φυλακές ο προσωπικός του κομμωτής και να τον κουρέψει! Όπως ήταν εύλογο το παράλογο αίτημά του απορρίφθηκε καθώς δεν προβλέπεται από τον κανονισμό της φυλακής για κανέναν κρατούμενο.

Όπως ο Μένιος Φουρθιώτης δεν σταμάτησε σε αυτό, αλλά υπέβαλε ένα ακόμη αίτημα, να του δοθεί άδεια να συμμετέχει στην τηλεοπτική του εκπομπή ζωντανά μέσα από το κελί του, μετατρέποντας τη φυλακή σε τηλεοπτικό στούντιο.

Το απίστευτο αίτημα υποβλήθηκε εγγράφως στο συμβούλιο των φυλακών, το οποίο θα συνεδριάσει για να αποφανθεί.

Ο λόγος που υπάρχει ανοχή στα αιτήματά του

Η αποδοχή των αιτημάτων του κ. Φουρθιώτη δεν γίνεται κατ’ εξαίρεση καθώς κι άλλοι κρατούμενοι έχουν ζητήσει συνδρομητικό κανάλι και με δικά τους έξοδα το έχουν, όπως επίσης κι έχουν ειδική διατροφή που τους έχει συστήσει γιατρός για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής:

«Με αφορμή κακόβουλα και άκρως αποπροσανατολιστικά δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση του προφυλακισμένου στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, κ. Μαίνανδρο (Μένιου) Φουρθιώτη, η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνει τα εξής:

Η χορήγηση μέσων για θέαση συνδρομητικών καναλιών εντός των Καταστημάτων Κράτησης, προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό. Συγκεκριμένα:

Το άρθρο 19, παράγραφος 3, που αφορά στην ψυχαγωγία όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων, προβλέπει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί συνδρομητικό κανάλι για την προβολή αθλητικών γεγονότων και ταινιών ψυχαγωγικού και μορφωτικού περιεχομένου.

Η σχετική δαπάνη καλύπτεται αποκλειστικά από τους κρατούμενους.

Επειτα από αίτημα που υπέβαλε ο κρατούμενος, κ. Φουρθιώτης, το Συμβούλιο του Καταστήματος Κράτησης ενέκρινε στις 25/5, την τοποθέτηση συνδρομητικού καναλιού στο κελί του. Ανάλογα αιτήματα έχουν ικανοποιηθεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης, εφόσον ικανοποιούνται όλα τα κριτήρια που θέτει ο εσωτερικός κανονισμός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού διαθέτουν εξοπλισμό κι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν δορυφορικά κανάλια περί τους 400 κρατούμενους.

Αναφορικά με την ειδική διατροφή που λαμβάνει ο κρατούμενος κ. Φουρθιώτης τονίζονται τα εξής:

Το άρθρο 14, παράγραφος 4 του εσωτερικού κανονισμού αναφέρει ότι για ασθενείς κρατούμενους δύναται να χορηγηθεί ειδικό διαιτολόγιο το οποίο καταρτίζεται από τον ιατρό του Καταστήματος Κράτησης, μαζί με το ειδικό συνταγολόγιο.

Οι ασθενείς κρατούμενοι, έπειτα από εισήγηση του ιατρού μπορούν να προμηθευτούν με δικά τους έξοδα προϊόντα που δεν είναι σε θέση να τους χορηγήσει το Κατάστημα Κράτησης.

Ο εσωτερικός κανονισμός προβλέπει επίσης τη δυνατότητα παράδοσης στους κρατούμενους, ειδών και τροφίμων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του επισκεπτηρίου και μόνον εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει το ειδικό διαιτολόγιο.

Ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε προνομιακή μεταχείριση κρατουμένων είναι ανυπόστατα και παρελκυστικά.

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και οι διευθύνσεις των φυλακών μεριμνούν για την ισότιμη μεταχείριση των κρατουμένων και με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία τους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share