Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα με νέα πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για μέχρι τις 15 Ιουνίου!

Τι αναφέρει Η ΕΜΥ - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

3 Ιουνίου 2021 15:13
Καιρός: Αλλαγή σκηνικού από Δευτέρα με νέα πτώση της θερμοκρασίας - Προειδοποίηση Σάκη Αρναούτογλου για μέχρι τις 15 Ιουνίου!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αλλάζει πάλι από Δευτέρα το σκηνικό του καιρού, με τη θερμοκρασία να σημειώνει νέα πτώση, παρά το γεγονός ότι το σκηνικό θα βελτιωθεί τις προσεχείς μέρες. Όπως είπε ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, η αστάθεια θα επικρατήσει έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδα. Παράλληλα, δείτε τι καιρό πρόβλέπουν τα μερομήνια για μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας μπαίνει σε μια τροχιά με ιδιαίτερα άστατο καιρό από την προσεχή Δευτέρα, πρώτα στις βορειότερες - βορειοδυτικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια των θερμών ωρών της Δευτέρας και μετέπειτα αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και τα βόρεια, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Κατά πάσα πιθανότητα, η επόμενη εβδομάδα, ίσως σε καθημερινή βάση, θα έχει ασταθή φαινόμενα τα μεσημέρια και τα απογεύματα, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ - Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Η ΕΜΥ αναφέρει ότι τη Δευτέρα στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και το απόγευμα στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη Ελλάδα δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη στα βόρεια και βαθμιαία στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εξέλιξη ανά ημέρα με το μεγάλο ενδιαφέρον να ξεκινάει από Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη φαίνονται καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share