Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία - Αναχωρούν για τα νησιά τα πλοία μετά το φιάσκο

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής!

3 Ιουνίου 2021 08:28
Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία - Αναχωρούν για τα νησιά τα πλοία μετά το φιάσκο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στις 9 το πρωί θα αναχωρήσουν τελικά τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά μετά από απόφαση της ΠΕΝΕΝ.

Φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΠΕΝΕΝ και του υπουργείου Ναυτιλία είχαν αίσιο τέλος καθώς αποφάσισαν να λύσουν την 24ωρη απεργία τους και να επιτρέψουν σε εννέα πλοία μεταξύ τους και το «blue star delos» να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγιά τους στις 9.00.

Το πρωί και ενώ η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, συνδικαλιστές εμπόδισαν το δρομολόγιο να ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές ταξιδιωτών και κλίμα έντασης.

Λιμάνι Πειραιά: Ανεστάλη η απεργία

Ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος δήλωσε ότι η απεργιακή κινητοποίηση δέχθηκε επίθεση από το υπουργείο και τους εφοπλιστές και κατηγόρησε την «μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ» ότι απέκρυψαν και αποσιώπησαν την απεργία. «Γι’ αυτό σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που ούτε θέλαμε, ούτε επιθυμούσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ταξίδι με πλοίο: Το έγγραφο που πρέπει να έχει κάθε επιβάτης

Ο τουρισμός και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις άνοιξαν από την Παρασκευή 14 Μαϊου, αλλά όσον αφορά στα ταξίδια με πλοίο απαιτούνται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας και επιπλέον δικαιολογητικά.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε στη δημοσιότητα το αναθεωρημένο έγγραφο με το οποίο μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με πλοίο στα νησιά, το οποίο έχει την επωνυμία «Δήλωση Υγείας Επιβατών».

Εκτός από το συγκεκριμένο έγγραφο, υπενθυμίζεται πως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού (μοριακό, self ή rapid test), είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό.

Στο έγγραφο σε μορφή ερωτηματολογίου, ο επιβάτης συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και απαντά σε ερωτήσεις για τυχόν συμπτώματα ή επαφή με κρούσμα. Περιλαμβάνονται και εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα τεστ, καθώς και τα εμβόλια.

Δείτε το έγγραφο:

Εγγραφο με πλοιο

Εγγραφο με πλοιο

Πώς ταξιδεύουμε στα νησιά

Με όπλο τον εμβολιασμό και τα self tests, οι τουρίστες θα μεταβαίνουν στα νησιά με πλοίο ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οπως έχει γνωστοποιηθεί ήδη, για την επιβίβασή τους σε πλοίο οι επιβάτες ενήλικες αλλά και παιδιά άνω των 5 ετών θα πρέπει:

είτε να έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους για τον κορωνοϊο τουλάχιστον 14 μέρες και να επιδείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού

ή να έχουν διαγνωστεί αρνητικοί σε μοριακό έλεγχο έως 72 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού, σε rapid test ή self test εντός 24 των τελευταίων 24 ωρών πριν το ταξίδι ή

να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες μετά τη νόσηση.
Για τους επιβάτες κάτω των 5 ετών δεν υπάρχει υποχρέωση διενέργειας PCR test, rapid test ή self test.

Να σημειωθεί ότι παραμένει η υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την επιβίβαση, το ταξίδι και την αποβίβαση.

Από τις υποχρεώσεις αυτές εξαιρούνται οι επιβάτες των πορθμειακών γραμμών Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας, Πέραμα Μεγαρίδος – Φανερωμένη σαλαμίνας, Πόρος – Γαλατάς Τροιζηνίας και Ρίο – Αντίριο καθώς και οι ακτοπλοικές συνδέσεις από την ηπειρωτική χώρα προς την Εύβοια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share