Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022

Τα... σάρωσε όλα ο καιρός στην Ξάνθη με βροχές και χαλάζι - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου

Απίστευτες εικόνες μέσα στο καλοκαίρι!

1 Ιουνίου 2021 16:37
Τα... σάρωσε όλα ο καιρός στην Ξάνθη με βροχές και χαλάζι - Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο καιρός φαίνεται πως οδηγείται σε μια... τρέλα τις τελευταίες ώρες, καθώς το καλοκαίρι ημερολογιακά πλησιάζει, αλλά δείχνει μια διαφορετική διάθεση για έντονα φαινόμενα, κάτι που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη με βροχές και χαλάζι.

Παρά το γεγονός πως το πρωί της Τρίτης (1/6) επικρατούσε ηλιοφάνεια, το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα το μεσημέρι με τη βροχή να είναι ισχυρή και έντονη. Μάλιστα, σημειώθηκε και ιδιαίτερα έντονη χαλαζόπτωση ακόμη και μέσα στην πόλη, με το χαλάζι να σκεπάζει δρόμους και αυλές σπιτιών.

Υπενθυμίζεται ότι χαλάζι έπεσε και την προηγούμενη εβδομάδα στην Ξάνθη, προκαλώντας καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας και όσα ανέφερε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η προειδοποίηση Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου, παράλληλα, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προειδοποίησε ότι σήμερα, Τρίτη (1/6), θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Προσοχή σήμερα στις παρακάτω περιοχές!

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Η σχετική στασιμότητα της ατμοσφαιρικής διαταραχής βορειότερα της χώρας σε συνδυασμό με την τοπικότητα των φαινομένων, χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, προκαλεί μεγάλη δυσκολία στον ακριβή εντοπισμό τους από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα και κατ' επέκταση στη πρόγνωση τους (οπως συνέβη χθες με την Αττική) και ως προς την ένταση αλλά και ως προς την ώρα εκδήλωσης τους.
Λαμβάνοντας παρ’ όλα αυτά υπόψη τα παραπάνω μαζί με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλει κατά την ταπεινή μου άποψη κάποια προσοχή σήμερα προς το μεσημέρι και μετέπειτα στις παρακάτω περιοχές, από ένα πέρασμα τοπικά ισχυρών βροχών- καταιγίδων οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή μπουρινού και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο ή από χαλάζι:

  • στα κεντρικά, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας
  • στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμημάτα των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας
  • στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (νόμοι: Καβάλας Δράμας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου καθώς και των νησιών του θρακικού

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share