Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου! Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή - Πιθανότητα και για χαλάζι το απόγευμα

Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι» της κακοκαιρίας

1 Ιουνίου 2021 14:45
Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου! Σε ποιες περιοχές χρειάζεται προσοχή - Πιθανότητα και για χαλάζι το απόγευμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Συνεχίζεται η καιρική αστάθεια στη χώρα την 1η ημέρα του Ιουνίου, με τον Σάκη Αρναούτογλου να χτυπάει «καμπανάκι» για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων εντός των επόμενων ωρών. Παράλληλα, δείτε που υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης σύμφωνα και με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο ίδιος, μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, προειδοποίησε ότι σήμερα, Τρίτη (01/06), θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Προσοχή σήμερα στις παρακάτω περιοχές!

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Η σχετική στασιμότητα της ατμοσφαιρικής διαταραχής βορειότερα της χώρας σε συνδυασμό με την τοπικότητα των φαινομένων, χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου, προκαλεί μεγάλη δυσκολία στον ακριβή εντοπισμό τους από τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα και κατ' επέκταση στη πρόγνωση τους (οπως συνέβη χθες με την Αττική) και ως προς την ένταση αλλά και ως προς την ώρα εκδήλωσης τους.

Λαμβάνοντας παρ’ όλα αυτά υπόψη τα παραπάνω μαζί με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, θέλει κατά την ταπεινή μου άποψη κάποια προσοχή σήμερα προς το μεσημέρι και μετέπειτα στις παρακάτω περιοχές, από ένα πέρασμα τοπικά ισχυρών βροχών- καταιγίδων οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή μπουρινού και να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο ή από χαλάζι:

- στα κεντρικά, τα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας

- στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμημάτα των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας

- στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ( νόμοι: Καβάλας Δράμας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου καθώς και των νησιών του θρακικού

Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου»

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr βροχοπτώσεις αλλά και σποραδικές καταιγίδες σημειώθηκαν έως το πρωί κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στα Καρδάμυλα Χίου (27 χιλιοστά).

Για το υπόλοιπο της ημέρας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Βορειοανατολική Πελοπόννησο και Βόρειο Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στη Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία έως το απόγευμα.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται την Τρίτη 01/06 καθώς και οι περιοχές όπου υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share