Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Τάσος Μητρογώγος!

Θλίψη!

30 Μαΐου 2021 20:48
Πέθανε ο Τάσος Μητρογώγος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Τάσος Μητρογώγος έφυγε σήμερα (30/05) το μεσημέρι από τη ζωή έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Η φωνή του που επί δεκαετίες ήταν η πιο γνώριμη του Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου ήταν από εκείνες που δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Ο Τάσος Μητρογώγος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο και από πολύ νωρίς τραγουδούσε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών, τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς Θεσσαλονίκης και Βόλου και προσελήφθη κατόπιν διαγωνισμού στην στην τότε ΕΙΡ στη θέση του εκφωνητή.

Διατέλεσε ανταποκριτής στα «Χρονικά της Ημέρας» και αθλητικός ανταποκριτής, ενώ την περίοδο της δικτατορίας μετατέθηκε δυσμενώς στην Ρόδο, αλλά από το 1976 μέχρι και τη συνταξιοδότησή του διετέλεσε Διευθυντής Προγράμματος της ΕΡΤ.

Πέθανε ο ο Τάσος Μητρογώγος!

Συνεργάσθηκε με ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς,αλλά και εφημερίδες του Βόλου και της Αθήνας. Επίσης, ο Τάσος Μητρογώγος διοργάνωσε αφιερώματα-συναυλίες σε μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές όπως Αττίκ, Μ. Σουγιούλ, Ν. Γούναρης, Γ. Μουζάκης, Τ. Μαρούδας, Φ. Πολυμέρης, Δανάη, Σ. Παναγόπουλος, Σ. Βέμπο, Ε. Μαρέλη και αφιερώματα σε νεότερους καλλιτέχνες, όπως Δάκης, Ρ. Γουίλιαμς, Γ. Πολυχρονιάδης, Τζιορντανέλλι, Πασχάλης και πολλούς άλλους.

Θλίψη στο NBA: Νεκρός ο Μαρκ Ίτον!

Ο θρύλος των Γιούτα Τζαζ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη το ΝΒΑ και τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Αμερική, ο Μαρκ Ίτον βγήκε για ποδήλατο, αλλά δεν γύρισε ποτέ σπίτι του. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, με τα δημοσίευμα, πάντως, να τονίζουν ότι δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της βόλτας του.

Στο καιρό των... δεινοσαύρων του ΝΒΑ, ήταν ο κορυφαίος του είδους του. Ένας γίγαντας 224 εκατοστών στο κατάλληλο παιχνίδι, το μπάσκετμπολ. Αγωνίστηκε στο ΝΒΑ για 12 σεζόν φορώντας τη φανέλα των Γιούτα Τζαζ (1982-1993).

Στην πορεία του, ο Ίτον έγινε μία φορά All Star (1989), ενώ αναδείχθηκε δύο φορές αμυντικός της χρονιάς (1985, 1989).

Στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 875 αγώνες, έχοντας 6 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά παιχνίδι. Τα τελευταία χρόνια είχε αναλάβει και το ρόλο του μέντορα για τον Ρούντι Γκομπέρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share