Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Εξετάζεται η απαλλαγή των self tests των πλήρως εμβολιασμένων - Για ποιους είναι δωρεάν αλλά όχι υποχρεωτικό;

Όσα αποκάλυψε η Ματίνα Παγώνη

30 Μαΐου 2021 15:50
Κορωνοϊός: Εξετάζεται η απαλλαγή των self tests των πλήρως εμβολιασμένων -  Για ποιους είναι δωρεάν αλλά όχι υποχρεωτικό;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εξετάζεται η πιθανότητα τερματισμού των self test στους πλήρως εμβολιασμένους, όπως αποκάλυψε σε συνένευξή της η πρόεδρος ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Ματίνα Παγώνη.

Την ίδια στιγμή γιατροί του Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παίρνουν θέση και για την τήρηση αποστάσεων και χρήση προστατευτικών μασκών στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Από την πλευρά της η κυρία Παγώνη αναφορικά με τους εμβολιασμένους και τα τεστ ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, πως δεν αποτελεί προτεραιότητα για όσους έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, καθώς έχουν εξασφαλίσει ανοσία στον οργανισμό τους. Όσοι όμως δεν έχουν καταφέρει να εμβολιασθούν είναι πολύ σημαντικό να μη παραλείπουν αυτό τον έλεγχο σε εβδομαδιαία βάση.

«Είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι έλεγχοι. Τα νοσοκομεία μπαίνουν σε ρυθμό κανονικότητας, υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα κρεβάτια covid, έχει μειωθεί ο αριθμός εισαγωγών και επιτέλους μπαίνουν σε μια σειρά τα τακτικά χειρουργεία», είπε η πρόεδρος.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 20% των πλήρως εμβολιασμένων. Για το τέλος της πανδημίας θα μπορέσουμε να μιλήσουμε μόνο όταν εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού», ανέφερε.

Self Test: Για ποιους δεν είναι υποχρεωτικό

Διευκρινήσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα self test και όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Δεν είναι υποχρεωτικό το self test για όσους έχουν ατομικές επιχειρήσεις, καθώς και η δήλωση του αποτελέσματος στη σχετική πλατφόρμα. Παράλληλα, τα στοιχεία για τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα, έδωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Εργασίας όσοι έχουν ατομικές επιχειρήσεις και επιθυμούν να κάνουν το τεστ, μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν τα self test από τα φαρμακεία και εναπόκειται στην προαίρεσή τους να δηλώσουν το αποτέλεσμά τους στην πλατφόρμα.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ο σχεδιασμός το επόμενο διάστημα να δοθεί η δυνατότητα και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι άνεργοι, να προμηθεύονται δωρεάν τα self test.

Υπενθυμίζεται πως από χθες Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021, όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests -ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share