Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Νικολούλη φέρνει το φως νέα ντοκουμέντα - Γιατί η αστυνομία δεν έπιασε τους δολοφόνους;

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στο «Φως στο Τούνελ»

28 Μαΐου 2021 11:16
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Νικολούλη φέρνει το φως νέα ντοκουμέντα - Γιατί η αστυνομία δεν έπιασε τους δολοφόνους;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής (28/5) μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» επιχειρεί να ρίξει φως στην υπόθεση που πάγωσε το πανελλήνιο.

Η εκπομπή φέρνει στο φως νέα ντοκουμέντα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά και για μία άλλη πολύκροτη υπόθεση που σοκάρει.

Τα ηλεκτρονικά ίχνη «μιλούν» τώρα για την Άρτεμη. Ποιοι και από πού συνδέθηκαν στον προσωπικό της λογαριασμό μετά την εξαφάνισή της; Γιατί έσβησαν τα στοιχεία που θα άναβαν το φως σε αυτό το σκοτάδι;

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στο θρίλερ του Γάλλου χορευτή. Η έρευνα του «Τούνελ» επιβεβαιώθηκε και από το DNA. Η οικογένειά του μιλά αποκλειστικά στην εκπομπή για τα ερωτήματα που τους «καίνε». Ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μάθουν τι πραγματικά συνέβη στον Τζόις.

Νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Γιατί δεν έχουν πιάσει τους δολοφόνους;

Μπορεί πολλές φορές να έχει εκφραστεί αισιοδοξία για την εύρεση των φονιάδων στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, αλλά η πορεία των ερευνών προς το παρόν δεν έχει αποτέλεσμα για την αστυνομία, με την Αγγελική Νικολούλη να εξηγεί το τι συμβαίνει.

Οι κατευθύνσεις πάνω στις οποίες κινούνταν οι έρευνες εδράζονταν στην εκτίμηση ότι οι δράστες της δολοφονίας είναι κακοποιοί με παρελθόν, οι οποίοι άφησαν πίσω τους ίχνη λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά αλλά και των πολλών αντικειμένων που έπιασαν, με βίντεο ντοκουμέντο να προκύπτει από την περιοχή.

Μέχρι στιγμής, εντούτοις, δεν έχουν προκύψει αξιοποιήσιμα εργαστηριακά αποτελέσματα από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Και αυτό παρότι έχει δοθεί εντολή να δοθεί προτεραιότητα στη συγκεκριμένη πολύκροτη υπόθεση. Στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει, πάντως, ότι η έρευνα εξακολουθεί να στρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση. Δηλαδή, η Αστυνομία συνεχίζει να ψάχνει τους δράστες ανάμεσα σε ληστές που έχουν «χτυπήσει» ξανά στο παρελθόν σπίτια.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι «το γεγονός ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων στον χώρο». Από την έρευνα προκύπτουν ενδείξεις παρουσίας άλλων ατόμων –πλην του ζευγαριού- στη μεζονέτα.

Μία εκτίμηση που κάνουν αστυνομικές πηγές είναι ότι οι ληστές ήταν «τυχεροί». Αυτή η εκτίμηση, ωστόσο, θεωρείται «παρακινδυνευμένη».

Παράλληλα, σαρώθηκαν οι κάμερες ασφαλείας για να εντοπιστεί είτε το αυτοκίνητο των δραστών είτε κάποιος τσιλιαδόρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο αρκετά ύποπτα οχήματα και κάποιους πεζούς, χωρίς όμως να μπορέσουν να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Έτσι, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Επίσης, δεν έχουν βρεθεί μάρτυρες που να είδαν τους δράστες κατά τη διαφυγή τους. Υπάρχουν μόνο καταθέσεις κατοίκων της περιοχής για ύποπτα άτομα και αυτοκίνητα, χωρίς όμως από τις περιγραφές να προέκυψαν αξιοποιήσιμα στοιχεία.

Την ίδια ώρα, η στοχευμένη έρευνα για να εξακριβωθεί ποιοι από τους σκληρούς ποινικούς με παρελθόν βίαιων ληστειών θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν έχει αποδώσει. Ωστόσο, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το ίδιο ισχύει για την έρευνα που βάζει στο μικροσκόπιο άτομα που αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους μήνες και έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζουν ότι η έρευνα «έχει ακόμα δρόμο». Επίσης, αναφέρεται ότι προς το παρόν δεν θα κληθεί εκ νέου για κατάθεση ο 33χρονος σύζυγος της Καρολάιν. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι –προσώρας- έχουν αντλήσει τα στοιχεία που μπορούσαν να αντλήσουν από εκείνον.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share