Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χανιά: Άφαντο το κινητό της 11χρονης - Η κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της και η έκτιση φυλακής - Σοκαριστικές αποκαλύψεις της μητέρας

Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία - Τι είπε η γιαγιά της

27 Μαΐου 2021 15:23
Χανιά: Άφαντο το κινητό της 11χρονης - Η κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα της και η έκτιση φυλακής - Σοκαριστικές αποκαλύψεις της μητέρας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν προκύψει για τις συνθήκες θανάτου του 11χρονου κοριτσιού που είχε εξαφανιστεί και βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρό σε βραχώδη περιοχή στους Αγίους Αποστόλους Χανίων.

Η εξαφάνιση της μικρής δηλώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς η μητέρα της ισχυρίζεται ότι την έψαχνε όλη τη νύχτα και γι΄αυτό απευθύνθηκε σχεδόν 12 ώρες μετά στις αστυνομικές αρχές.

Αρχικά ο ιατροδικαστής και ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας και εξέταζαν το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας ή του δυστυχήματος.

Ωστόσο, ο πρώην διοικητής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», επικαλέστηκε ανώτατη πηγή της Ασφάλειας Χανίων που του μετέφερε πως η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα και ειδικά αυτό της εγκληματικής ενέργειας.

Χανιά: Η τραγική μητέρα της 11χρονης μιλά για την τελευταία φορά που είδε το παιδί της

Στην εκπομπή μίλησε και η μητέρα της Ιωάννας, η οποία περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης.

Όπως είπε η κόρη της ήταν πολύ χαρούμενη και ευδιάθετη. Γύρω στις 20:00 της είπε ότι θέλει να πάει μια βόλτα να περπατήσει και της είπε ότι θα γυρίσει στις 20:45.

Το κορίτσι κατευθύνθηκε προς την παραλία, όπως φαίνεται και από το βίντεο που την έχει καταγράψει λίγο μετά τις 20:00.

«Άργησε να γυρίσει. Την πήρα στο κινητό της τηλέφωνο, αλλά δεν το σήκωνε. Σκέφτηκα πως θα το είχε στο αθόρυβο, γιατί είχε πάρει και τα ακουστικά της για να ακούσει μουσική. Την ξαναπήρα κατά τις 22:00 αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Τότε ανησύχησα», είπε η μητέρα.

Στη συνέχεια βγήκε στον δρόμο μαζί με τον ξάδελφό της για να την ψάξει.

«Ρωτήσαμε μέχρι και τους φύλακες στην παραλία. Σκέφτηκαν μήπως είχε κάνει καμιά γνωριμία, πέρναγε καλά και ξεχάστηκε. Μετά σκέφτηκα μήπως είχε γυρίσει σπίτι και δεν ήμουν εκεί. Γύρισα, αλλά δεν είχε επιστρέψει. Ξαναβγήκαμε και ψάχναμε μέχρι τις 05:30 το πρωί. Σκέφτηκα ότι μέχρι τις 08:00 που ήταν να πάει σχολείο θα γυρίσει», συνέχισε.

Όμως το παιδί δεν γύρισε ούτε και τότε. Η μητέρα πήγε τα άλλα δύο της παιδιά, εννέα και έξι ετών στο σχολείο και γύρω τις 08:30 πήγε στην αστυνομία να αναφέρει την εξαφάνιση της Ιωάννας. Εκεί, όπως είπε η ίδια, οι αστυνομικοί της είπαν να περιμένει έως τις 10:00 και αν δεν είχε νέα της να κάνει τελικά τη δήλωση εξαφάνισης.

Μιλώντας μάλιστα στην εκπομπή TLive του Alpha η μητέρα είπε:

«Ήταν ο άγγελός μου, ήταν το καλύτερο κορίτσι. Ήμασταν φίλες. Πιστεύω τώρα εκεί που έχει πάει, έχει γίνει ένας άγγελος και από εκεί ψηλά που βρίσκεται θα με προστατεύει. Νοιαζόταν και αγχωνόταν για μένα. Είχε περάσει πάρα πολλά. Δυστυχώς, ο Θεός την έχει πάρει από κοντά μου. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω».

Χανιά 11χρονη: Οι δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις

Ο διευθυντής του σχολείου της 11χρονης Ιωάννας που μίλησε, επίσης, στις «Αλήθειες με τη Ζήνα» είπε ότι ήταν ένα πολύ ευγενικό κορίτσι, πολύ υπεύθυνο και πολύ αγαπητό στους συμμαθητές της.

«Κλεινόταν μερικές φορές στον εαυτό του κι εμείς προσπαθούσαμε όσο μας το επέτρεπε να τη φροντίσουμε και να την κάνουμε να αισθανθεί όμορφα», είπε.

Οι γονείς της ήταν σε διάσταση και την επιμέλεια των τριών παιδιών είχε η μητέρα, η οποία είχε καταγγείλει τον πατέρα για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος της.

Μάλιστα πριν από ενάμιση χρόνο εκείνος είχε πάει στο σχολείο και είχε απαιτήσει να δει τα παιδιά του. Η δασκάλα όμως δεν τον άφησε, καθώς υπήρχαν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του και τότε εκείνος την είχε ξυλοκοπήσει. Είχε συλληφθεί και είχε εκτίσει και ποινή φυλάκισης.

Χανιά: Κάποιος πήρε το κινητό της 11χρονης - Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία

Σοκαρισμένη παραμένει η Κρήτη από το θάνατο της 11χρονης στην Κρήτη, η οποία έφυγε από το σπίτι της το βράδυ της Τρίτης 25 Μαΐου και χθες (26.05) βρέθηκε νεκρή σε απόκρημνη παραλία στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN ο θάνατός της αποδίδεται στις 22:00 με 23:00 το βράδυ. Οι Αρχές βρήκαν την τσάντα με τα πράγματα που ψώνισε η 11χρονη και τα ακουστικά της, ωστόσο δεν υπάρχει πουθενά το κινητό της. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ιωάννα έχει πέσει με τα πόδια, που αυτό σημαίνει είτε ότι γλίστρησε και έπεσε είτε αυτοκτόνησε.

Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το θάνατο του κοριτσιού. Σύμφωνα με «Το Βήμα» εξετάζεται το σοβαρό ενδεχόμενο της αυτοχειρίας της 11χρονης, με τους αστυνομικούς να έχουν σαφείς ενδείξεις ότι το κοριτσάκι βούτηξε στο κενό, βάζοντας τέλος στη ζωή της.

Εκείνο που προβληματίζει τις Αρχές είναι πως η Ιωάννα φαίνεται ότι είχε πλήρη έλεγχο των κινήσεων της και δεν φαίνεται να προσεγγίσθηκε από οποιονδήποτε. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι πριν χάσει τη ζωή της είχε μαλώσει, μέσω μηνυμάτων, με τη μητέρα της.

Από τα πρώτα δεδομένα της ιατροδικαστικής έρευνας καταδεικνύεται ότι έπεσε με τα πόδια στο έδαφος. Τα στελέχη των αρμοδίων αρχών συνεκτιμούν ότι η 11χρονη είχε φύγει και πριν μερικές μέρες από το σπίτι της και είχε εντοπισθεί από την μητέρα της σε σημείο, σχετικά κοντά από αυτό που βρέθηκε νεκρή.

Και τότε φαίνεται να είχε υπάρξει προστριβή με τους οικείους της, πιθανόν για θέματα απόδοσης στο σχολείο, σχέσεων με άλλους συγγενείς της.

Χανιά: Συγκλονισμένη γιαγιά της 11χρονης που βρέθηκε νεκρή στην παραλία μετά από πτώση

Σοκ από τον θάνατο 11χρονης που βρέθηκε νεκρή σε απόκρημνη παραλία στα Χανιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share