Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ανοίγουν τα θέατρα 28 Μαΐου - Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια (Video)

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε...

27 Μαΐου 2021 13:41
Ανοίγουν τα θέατρα 28 Μαΐου - Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεκτή έγινε τελικά από τους λοιμωξιολόγους η πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού να ανοίξουν τα θέατρα μέσα στον Μάιο. Στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασε τα νέα μέτρα και το τι ανοίγει πότε, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα θέατρα ανοίγουν και πάλι στις 28 Μαΐου 2021. Παράλληλα δείτε εδώ τις δύο παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέχρι τέλος του μήνα.

Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εντάσσεται στο σχέδιο για τη σταδιακή άρση του lockdown και την επανεκκίνηση δραστηριοτήτων την ώρα που η επιχείρηση «Ελευθερία» σημειώνει νέο ρεκόρ εμβολιασμών και έσπασε το φράγμα των 4.000.000 εμβολιασμών στην Ελλάδα, προβλέπει τα ακόλουθα 3 μέτρα για την επαναλειτουργία των θεάτρων:

  • Το άνοιγμα αφορά μόνο τα θεατρικά έργα που παρουσιάζονται σε ανοικτούς χώρους
  • Επιτρέπονται μόνο καθήμενοι.
  • Η πληρότητα ορίζεται στο 50% με συγκεκριμένη ταξιθεσία, προκειμένου να υπάρχουν αποστάσεις για τη μείωση των πιθανοτήτων διασποράς του ιού στο κοινό.
  • «Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου» ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Πότε ανοίγουν τα γυμναστήρια

Και πρόσθεσε: «Αφορά μόνο καθήμενους, όχι όρθιους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία». Σημειώνεται ότι η πιθανότητα αύξησης της πληρότητας στο 75% για τα θέατρα (όπως ισχύει για τα θερινά σινεμά) θα επανεξεταστεί σε συνάρτηση με τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τα θέατρα που ανοίγουν στις 28 Μαΐου 2021, δεν έκανε κάποια αναφορά στη μάσκα. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, επομένως το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας κατά της διασποράς του ιού ισχύει και για τα θέατρα.

Πότε ανοίγουν γυμναστήρια

Στις 31 Μαΐου αναμένεται να επεναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορoνοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επιστήμονες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως και στο να επιτραπεί η μουσική στην εστίαση από τις αρχές Ιουνίου αλλά και στην εκπεφρασμένη επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης να αυξηθεί το όριο στους γάμους το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.

Αυξάνονται σε τρεις από δύο οι επιβάτες στα ταξί

Αυξάνεται σε τρεις από δύο που ήταν μέχρι τώρα ο επιτρεπόμενος αριθμός των επιβατών στα ταξί (πλέον του οδηγού), σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα Σάββατο, 22 Mαΐου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Ένα ακόμα μέτρο της άρσης του lockdown κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα η νέα απόφαση ορίζει ότι στον κλάδο των μεταφορών:

  • Επιτρέπονται μέχρι τρεις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα (ταξί, ειδικής μίσθωσης) και επιβατηγά Ι.Χ. καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό έως 7 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι τέσσερις επιβάτες πλέον του οδηγού σε ΕΔΧ οχήματα ειδικής μίσθωσης και επιβατηγά ΙΧ οχήματα με οδηγό 9 θέσεων.
  • Επιτρέπονται μέχρι 3 άτομα άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα.

Γεωργιάδης: Δεξιώσεις γάμων με όρους εστίασης

Επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αυξηθεί το όριο στους γάμους, το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα. Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 «στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης.

Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα. Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει», είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση στην υφιστάμενη ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα. Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα στο καλοκαίρι, όπως συνέβη και πέρσι, το συγκεκριμένο μέτρο θα καταργηθεί.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share