Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ισχυρή πυρκαγιά στη Κερατέα!

Συναγερμός στη Πυροσβεστική!

27 Μαΐου 2021 11:21
Ισχυρή πυρκαγιά στη Κερατέα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην Κερατέα, στην περιοχή Ρουμούντη. Στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν σπεύσει 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο της Πυροσβεστικής.

Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Φρόντισε να είσαι από την πλευρά που έχει φορά ο άνεμος και όχι κόντρα στον άνεμο.

Μην προσπαθείς να περάσεις μέσα από τις φλόγες. Αντ ‘αυτού αναζήτησε νερό όπως λίμνη, ποτάμι ή θάλασσα για να βουτήξεις.

Εάν δεν υπάρχει στην περιοχή σου νερό, προσπάθησε να βρεις μια καθαρή περιοχή με χαμηλή βλάστηση και κάλυψε το σώμα σου με βρεγμένα ρούχα, μια κουβέρτα και μείνε στο έδαφος μέχρι να περάσει η φωτιά.

Προστάτευσε τους πνεύμονές σου αναπνέοντας τον αέρα που βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος, μέσα από υγρό πανί, αν είναι δυνατόν, για να αποφύγεις την εισπνοή καπνού. Με τα πρώτα συμπτώματα δύσπνοιας αναζήτησε γιατρό ή κατευθύνσου στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σε περίπτωση δραματικής ελάττωσης του οξυγόνου στον οργανισμό παρατηρείται κυάνωση και θα χρειαστεί διασωλήνωση.

Όταν βρίσκεσαι σε περιβάλλον με καπνό είναι σαν να αντιμετωπίζεις καύσωνα και κάτι ακόμα χειρότερο. Χρειάζεσαι ενυδάτωση και συχνή λήψη υγρών. Να θυμάσαι ότι στους ηλικιωμένους και τα παιδιά το αίσθημα της δίψας δεν λειτουργεί εγκαίρως οπότε πρέπει να λαμβάνουν τακτικά υγρά προτού διψάσουν.

 Ισχυρή πυρκαγιά στη Κερατέα!

Πιάνεις πορεία προς στην θάλασσα.

Εαν δεν υπάρχει πας όπου υπάρχει τσιμέντο. Πυλωτές σπιτιών, πλατείες γήπεδα μπάσκετ κλπ.

Εαν δεν προλάβεις και πάλι…και σε πιάσει μέσα σε δασική έκταση ή χωράφι…με χαμηλή βλάστηση κάνεις το για πολλούς αδιανόητο…. Τρέχεις αντίθετα δηλαδή μπαίνεις μέσα στα καμένα..

Μπορεί να κάψεις τα πόδια σου αλλά μπορεί να σωθείς. Τρέχοντας ψάχνεις πάλι τσιμέντο δρόμο κάτι.

Ποτέ δεν τρέχεις να σε κυνηγήσει η φωτιά. Είναι δεδομένο θα σε φτάσει και θα σε κάψει.

Εαν έχεις τσάπα ένα εργαλείο η ενα ξύλο… Σκάβεις στο χώμα ένα λάκο και μπαίνεις μέσα με το πρόσωπο προς το χώμα. Υπάρχει οξυγόνο από το πορώδες του εδάφους. Η φλόγα θα περάσει γύρω γύρω..

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share