Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κατερίνη: Μάνα και κόρη ανασύρθηκαν από τη χαράδρα μετά από 3 μέρες - Το χρονικό της διάσωσης

Τη λέει η αδελφή της οδηγού

27 Μαΐου 2021 09:28
Κατερίνη: Μάνα και κόρη ανασύρθηκαν από τη χαράδρα μετά από 3 μέρες - Το χρονικό της διάσωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρεις ολόκληρες μέρες έμειναν μάνα και κόρη σε χαράδρα στο 23ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας μετά από τροχαίο.

Οι δύο γυναίκες επέβαιναν στο όχημα με προορισμό το χωριό Πυθιός στην Κατερίνη, όταν το αυτοκίνητο εξετράπη για άγνωστους ακόμα λόγους, σε αυτό το επικίνδυνο και γεμάτο στροφές κομμάτι του δρόμου, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στη χαράδρα.

Οι δύο γυναίκες έπεσαν με το αυτοκίνητό τους στο γκρεμό και αγνοούνταν από την περασμένη Κυριακή 23 Μαϊου. Γύρω στις 15:30 το μεσημέρι της Τετάρτης μητέρα και κόρη ανασύρθηκαν σώες από την απότομη χαράδρα μέσα στην οποία έπεσαν, στην περιοχή της Ελασσόνας, πριν από 3 ημέρες.

Οι συγγενείς τους δήλωσαν την εξαφάνιση δύο ημέρες αργότερα με την αστυνομία να ξεκινάει άμεσα την αναζήτησή τους. Την καθοριστική λύση στη διάσωση των δύο γυναικών έδωσε ένα τηλεφώνημα που κατάφερε τελικά και έκανε η μητέρα στην αστυνομία, μέσα από τη χαράδρα και έτσι, με οδηγό το στίγμα από το κινητό της τηλέφωνο, οι διασώστες έσπευσαν στην περιοχή.

Κατερίνη Διάσωση μάνας και κόρης

Τι λέει η αδελφή της οδηγού

«Έχει πολλά χρόνια που έχει πρόβλημα με το παιδί, χήρα είναι...», είπε εν τω μεταξύ στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης η αδελφή της οδηγού. Όπως είπε «εγώ μίλησα μαζί της την Κυριακή, μου λέει “πάω βόλτα το παιδί, πάω βόλτα με την Κατερίνα”, δεν μου είπε που θα πάει. Και από κει και πέρα τη Δευτέρα μου λέει ο πατέρας μας “δεν πήρε η αδερφή σου τηλέφωνο”. Μου λέει “πάμε Θεσσαλονίκη να τις βρούμε”. Λέω “μπορεί να πήγανε σε κανένα γιατρό και να μην θέλουν να βρεθούμε”. Ήρθαμε εδώ πάνω (σημ: στην Θεσσαλονίκη), πήγαμε κατευθείαν στην Αστυνομία και έγιναν οι ενέργειες».

«Δεν είμαι στο μυαλό της μέσα. Τώρα με τον κορωνοϊό κιόλας ήταν πιο κλεισμένη μέσα και είχε επηρεαστεί πιο πολύ», είπε η γυναίκα αναφερόμενη στην ψυχολογική κατάσταση της αδελφής της. Σε ότι αφορά την κατάσταση στην οποία εντοπίστηκαν στην χαράδρα, σε βάθος δεκάδων μέτρων, ανέφερε ότι μάνα και κόρη «βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση. Η αδερφή μου καλά, αλλά η ανιψιά μου πολύ χάλια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share