Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Ανάβυσσος: Σε αργία ο... σαρδανάπαλος δάσκαλος - Δεν τον αφήνουν να πλησιάσει τις μαθήτριες

Το πήρε πάνω της η Κεραμέως δρώντας άμεσα

26 Μαΐου 2021 16:50
Ανάβυσσος: Σε αργία ο... σαρδανάπαλος δάσκαλος - Δεν τον αφήνουν να πλησιάσει τις μαθήτριες
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε αργία τέθηκε ο 48χρονος δάσκαλος, που κατηγορείται για μηνύματα ερωτικού περιεχομένου, που έστελνε σε μαθήτριες δημοτικού, τη στιγμή που κανείς δεν τον αφήνει ούτε εξηγήσεις να δώσει, έχοντας οριστεί μετά την απολογία του να μην πλησιάσει τις μαθήτριες, χωρίς όμως να απολυθεί από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, «κινήθηκε άμεσα από την υπουργό, Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία και υπογράφηκε η πράξη θέσης σε αργία από τα εκπαιδευτικά του καθήκοντα, μετά την άσκηση σχετικής ποινικής δίωξης».

Ο 48χρονος που οδηγήθηκε χθες σε εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης με τις τρεις ανήλικες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων, καθώς και οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία μαζί τους με κάθε μέσο. Ο εκπαιδευτικός που διώκεται για δύο αδικήματα, αμέσως μετά τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, επέστρεψε στο σπίτι του.

Ωστόσο οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει να φέρουν στο φως κάθε άγνωστη πτυχή της σοκαριστικής αυτής υπόθεσης, συνεχίζουν τις έρευνες τους, προκειμένου να συμπληρώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης. Έτσι, ερευνούν το ενδεχόμενο ο 48χρονος να είχε στείλει και στο παρελθόν παρόμοια μηνύματα σε άλλες μαθήτριες. Αρωγός στην προσπάθεια τους αυτή είναι το κινητό τηλέφωνο αλλά και το laptop που κατέσχεσαν από την οικεία του εκπαιδευτικού. Έτσι σκανάρουν όλες τις τηλεφωνικές του κλήσεις και τις αποστολές γραπτών μηνυμάτων αλλά και τη δραστηριότητα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις πλατφόρμες επικοινωνίας Skype και Viber.

Δεν τον αφήνουν να πλησιάσει τις μαθήτριες

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για δυο αδικήματα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Ακόμη, διώκεται και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Ένας από τους όρους που του επιβλήθηκαν είναι αυτός της απαγόρευσης προσέγγισης των μαθητριών σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων και επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο. Ακόμη, ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλλαν στον εκπαιδευτικό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς και χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share