Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Διάρρηξη σε ΑΤΜ με λεία 77.000 ευρώ

Ερευνά η αστυνομία

26 Μαΐου 2021 11:10
ekriksi-atm-thessaloniki
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διάρρηξη σε ΑΤΜ με λεία 77.000 ευρώ ερευνούν αστυνομικοί, στη Θεσσαλονίκη. Η διάρρηξη συνέβη τα ξημερώματα της Τρίτης, στην Άσσηρο, όπου το ΑΤΜ - «στόχος» βρίσκεται μέσα σε κοινοτικό κατάστημα.

Οι δράστες παραβίασαν αρχικά την είσοδο του καταστήματος και στη συνέχεια διέρρηξαν το μηχάνημα, αρπάζοντας τα μετρητά με τα οποία διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι έρευνες διεξάγονται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας.

Θύμα διαρρηκτών έπεσε χαφ του Ολυμπιακού

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του πολύ γνωστού Γάλλου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γιαν Εμβιλά, αρπάζοντας ευτυχώς μόνο κάποια πράγματα μικρής αξίας και κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι διαρρήκτες παραβίασαν το παράθυρο της μονοκατοικίας στη Γλυφάδα, όπου διαμένει ο γνωστός ποδοσφαιριστής, και έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, ψάχνοντας για χρήματα και κοσμήματα.

Θύμα διαρρηκτών έπεσε χαφ του Ολυμπιακού

Οι δράστες φαίνεται να εγκατέλειψαν, όμως, γρήγορα το χώρο, καθώς χτύπησε ο συναγερμός και ειδοποιήθηκε στο κινητό του τηλέφωνο ο Γάλλος χαφ του Ολυμπιακού. Ο ίδιος ενημέρωσε έναν συνεργάτη του, και λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία έφτασε στη μονοκατοικία.

Αφού πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για να εξακριβώσουν ότι δεν είναι κάποιος από τους δράστες στο σπίτι, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα για να διαπιστώσουν τι λείπει και αμέσως μετά ενημέρωσαν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος έφτασε λίγη ώρα αργότερα στη μονοκατοικία.

Ποιοι ποδοσφαιριστές έχουν πέσει θύματα ληστειών στην Ελλάδα

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο αστυνομικό δελτίο, στη λίστα με τα θύματα των ληστειών εμφανίζονται γνωστοί ποδοσφαιριστές. Μάλιστα μία σύντομη αναδρομή στο αρχείο της αστυνομίας φανερώνει πως οι ληστές έχουν αδυναμία στους ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής (και) στις διαρρήξεις, καθώς 14 συνολικά παίκτες του έχουν πέσει θύματα τα τελευταία χρόνια. Η ληστεία στη μονοκατοικία του Ραφίνια ήρθε να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με εισβολές στα σπίτια πασίγνωστων ποδοσφαιριστών, στις περιοχές των νοτίων προαστίων.

Διέρρηξαν το σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη - Πήραν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ

Διαρρήκτες εισέβαλαν στο σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη και πήραν χρήματα και κοσμήματα. Οι δράστες μπήκαν στη μονοκατοικία στη Βούλα τη νύχτα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν ήταν κανείς στο σπίτι εκείνη την ώρα. Οι διαρρήκτες έφυγαν με κοσμήματα, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 200.000 ευρώ.

Διέρρηξαν το σπίτι του Ντέμη Νικολαΐδη

Μπήκαν στα σπίτια των Ελ Αμπντελαουί και Οφόε

Στόχος διαρρηκτών έγιναν δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, ο Ελ Αμπντελαουί και ο Οφόε. Ο 26χρονος και ο 28χρονος μένουν στον 1ο και τον 2ο όροφο, αντίστοιχα, συγκροτήματος κατοικιών στη Γλυφάδα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για τη διπλή διάρρηξη το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δράστες άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα σπίτια των ποδοσφαιριστών.

Χτυπήματα ληστών σε ποδοσφαιριστές

Εμμάνουελ Εμενίκε, Σερζιο Αραούχο, Τσόρι Ντομίνγκες, Ριβάλντο, Ντάτολο, Ραούλ Μπράβο έχουν πέσει θύματα σπείρας διαρρηκτών που χτυπά σπίτια στα νότια προάστια της Αττικής και όπως όλα δείχνουν έχει ιδιαίτερη προτίμηση στα σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Πριν τα χτυπήματα σε Νικολαϊδη, Οφόε και Ελ Αμπντελαουί, ο Εμμάνουελ Εμενίκε του Ολυμπιακού ήταν το τελευταίο θύμα. Αγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι του και άρπαξαν σημαντικό χρηματικό ποσό, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Αστυνομικό Τμήμα της Βούλας, που ερευνά την υπόθεση.

Ειχαν κλέψει και τον Αραούχο

Η διάρρηξη έγινε λίγες ημέρες μετά από εκείνη στο διαμέρισμα του Αργεντινού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σέρτζιο Αραούχο. Επιστρέφοντας από την Ξάνθη, όπου η ομάδα του έπαιζε για το πρωτάθλημα, βρήκε το σπίτι του επίσης αναστατωμένο στη Βούλα, από εισβολή διαρρηκτών. Όπως είπε ο Σέρτζιο, ένα δωμάτιο στο οποίο είχε προσωπικά είδη και αντικείμενα αξίας δεν το παραβίασαν οι διαρρήκτες, περιοριζόμενοι σε ό,τι βρήκαν στους υπόλοιπους χώρους.

Η εισβολή των αγνώστων στο σπίτι του Εμενίκε, είναι μία ακόμη σε μία σειρά διαρρήξεων και υποδηλώνει σαφώς τη δράση συμμορίας που μεταξύ των άλλων βάζει στο στόχαστρο και σπίτια γνωστών αλλοδαπών παικτών που αγωνίζονται για μεγάλες ομάδες της χώρας.

Ο Εμμάνουελ Εμενίκε, λόγω τραυματισμού δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας του στη Βαρκελώνη για το παιγνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Μένοντας στην Αθήνα, αποφάσισε να πάει μια βόλτα με την οικογένειά του. Την ώρα που βγήκε, μπήκαν οι… διαρρήκτες. Όταν λοιπόν επέστρεψε ο παίκτης, είδε το σπίτι του ανάστατο. Αμέσως ο Νιγηριανός πήγε στην Αστυνομία. Είπε ακόμη ο ίδιος ότι δεν είχε αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση πριν και πως επειδή δεν φανταζόταν πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν είχε λάβει πρόσθετα μέτρα προφύλαξης.

Το χτύπημα στον Τσόρι Ντομίνκες

Τον Νοέμβριο του 2016, θύμα διάρρηξης στα Νότια Προάστια είχε πέσει και ο τότε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Τσόρι Ντομίνγκες. Τρεις διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι του παίκτη και άρπαξαν μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα μεγάλης αξίας, ακόμα και ρούχα του Αργεντινού ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Τα μέλη της συμμορίας, πήραν ό,τι βρήκαν μπροστά τους στο σπίτι του παίκτη στη Βούλα και έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Το χτύπημα στον Τσόρι Ντομίνκες

Το 2010 θύμα οι Χεσούς Ντάτολο

Το 2010 μια τρομακτική εμπειρία είχαν ζήσει μέσα σε σπίτι επίσης στη Βούλα ο τότε παίκτης του Ολυμπιακού Χεσούς Ντάτολο, με την αρραβωνιαστικιά του και ο μεγάλος άσος του Ολυμπιακού Ραούλ Μπράβο. ΄Ηταν τέτοιος ο τρόμος του, που αν και είχε έρθει δανεικός από τη Νάπολι για έξι μήνες, μάζεψε μετά τη ληστεία τα πράγματά του να φύγει από την Ελλάδα!

Εισβολή και στο σπίτι του Ριβάλντο

Στο ίδιο σπίτι έπεσε θύμα διαρρηκτών και μάλιστα δύο φορές ο μεγάλος Βραζιλιάνος παίκτης Ριβάλντο και η ομάδα του Ολυμπιακού είχε τοποθετήσει 24ωρη φύλαξη από υπαλλήλους σεκιούριτι.

Εισβολή και στο σπίτι του Ριβάλντο

Λίγο έμεινε ο Εσιέν αλλά τον «χτύπησαν» οι διαρρήκτες

Τέλος και ο Μίκαελ Εσιέν που έπαιξε στον Παναθηναίκό έχει καταγγείλει διάρρξη στο σπίτι που έμενε πριν φύγει από τον ΠΑΟ και την Ελλάδα.

Την γλίτωσε ο Προτό

Σύμφωνα με πληροφορίες διαρρήκτες επιχείρησαν να εισβάλουν τον περασμένο μήνα και στο σπίτι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Σίλβιο Προτό, ο οποίος είχε φύγει με την αποστολή του Ολυμπιακού για την Βαρκελώνη. Όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share