Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Φρικτό τροχαίο στη Καλαμάτα: Νεκροί δύο 20χρονοι

Ασύλληπτη τραγωδία!

26 Μαΐου 2021 10:03
Φρικτό τροχαίο στη Καλαμάτα: Νεκροί δύο 20χρονοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με θύματα δύο 20χρονους σημειώθηκε χθες το βράδυ στο 21ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας-Τρίπολης, στο ύψος της περιοχής Άγιος Φλώρος Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ένας 20χρονος και επέβαινε ο συνομήλικός του εξετράπη, για άγνωστο ακόμα λόγο, από την πορεία του, μπήκε σε γειτονικό χωράφι και στη συνέχεια προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο και τοίχο σπιτιού.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα οι δύο 20χρονοι, ενώ προανάκριση για το τροχαίο διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας.

Δείτε εικόνες από το σημείο που δημοσιεύει το messinialive.gr:

Φρικτό τροχαίο στη Καλαμάτα: Νεκροί δύο 20χρονοι

Φρικτό τροχαίο στη Καλαμάτα
Καλαμάτα τροχαίο

Αγριογούρουνο προκάλεσε σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό

Αγριογούρουνο προκάλεσε σοβαρό τροχαίο στην Εθνική Οδό.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στην Ελευσίνα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Τροχαίο με πρωταγωνιστές ένα... αγριογούρουνο και δύο αυτοκίνητα σημειώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στην Ελευσίνα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αγριογούρουνο προκάλεσε τροχαίο στην εθνική οδό

Το συμβάν σημειώθηκε όταν το αγριογούρουνο εμφανίστηκε ξαφνικά στο δρόμο με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο που κινούνταν στη μεσαία λωρίδα στην προσπάθειά του να το αποφύγει έπεσε με δύναμη επάνω στο αυτοκίνητο που προπορευόταν.

Αγριογούρουνο προκάλεσε τροχαίο στην εθνική οδό

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα του οποίου πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό του αυτοκινήτου. Στην περιοχή έχει σχηματιστεί ουρά εξαιτίας του ατυχήματος. Μάλιστα το αγριογούρουνο βρίσκεται ακόμα στο σημείο και κάνει βόλτες και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Αγριογούρουνα "κόβουν" βόλτες στην Εκάλη (Video)

Την εμφάνισή τους στην περιοχή της Εκάλης έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο αγριογούρουνα, με τους περαστικούς να μένουν άναυδοι όταν αντίκρισαν τα τετράποδα, τα οποία μάλιστα διέκοψαν την κυκλοφορία προκειμένου να περάσουν τον δρόμο. Ωστόσο άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό εξελίχθηκε και στην Θεσσαλονίκη.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο οκτώ συνολικά αγριογούρουνα έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή των βορείων προαστίων. Ατάραχα από τους ρυθμούς της πόλης τα αγριογούρουνα, δύο ενήλικα και έξι νεογέννητά, το ένα πίσω από το άλλο κυκλοφορούν στην Εκάλη, στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας.

Μάλιστα, όπως αποτυπώνεται στο βίντεο του iefimerida.gr, το ένα από τα μικρά φαίνεται να έχασε για λίγο τον προσανατολισμό του, αφού τρέχει να προλάβει τα υπόλοιπα αγριογούρουνα ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Σημειώνεται ότι πλέον όλο και συχνότερα αγριογούρουνα κυκλοφορούν στις πόλεις αναζητώντας τροφή.

Λίγα λόγια για το αγριογούρουνο

Γεωγραφική εξάπλωση

Το αγριογούρουνο ζει και αναπαράγεται σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, κάτω από τον 58ο βόρειο παράλληλο, στην βόρεια Αφρική, στην κεντρική και νότια Ασία. Έχει εισαχθεί επίσης με επιτυχία στη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία.

Στην Ελλάδα υπήρχε σχεδόν παντού από χιλιάδες χρόνια, ενώ σήμερα συναντάται στη Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και στη νήσο Σάμο. Έχει επίσης επανεισαχθεί από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις με μεγάλη επιτυχία στην Πελοπόννησο και πολύ πρόσφατα έγινε εισαγωγή του στη νήσο Λέσβο, συγκεκριμένα στο όρος Όλυμπος του νησιού.

Βιότοπος

Το αγριογούρουνο είναι είδος δασόβιο. Ζει στα πυκνά θαμνώδη δάση πλατύφυλλων, δρυός, καστανιάς και οξιάς. Συχνά όμως μετακινείται για αναζήτηση τροφής σε ελώδεις εκτάσεις, σε γεωργικές καλλιέργειες που συνορεύουν με δάση ή ακόμα σε μεγάλα υψόμετρα το καλοκαίρι στην αλπική ζώνη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share