Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca - Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή

25 Μαΐου 2021 14:53
koronoios-egkefalika-nekri-44xroni-krhth
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη της υγείας της 44χρονης από την Κρήτη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ, μετά την επιβάρυνση της υγείας της, λόγω της θρόμβωσης που εμφανίστηκε αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όπως δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, «η κατάσταση της είναι εξαιρετικά κρίσιμη» και ότι οι γιατροί περιμένουν να διαπιστώσουν σε επόμενο χρόνο την κατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας της, καθώς «ακόμη υπάρχουν υπολείμματα φαρμάκου στο αίμα της και δεν μπορούν να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα».

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της δήλωσε το Σάββατο ότι η 44χρονη ειναι εγκεφαλικά νεκρή και ότι μίλησε στα τρία ανήλικα παιδιά τους και τους είπε ότι πρέπει να ετοιμάσουν την κηδεία της μητέρας τους.

Αναφορικά με την συσχέτιση της θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης είπε «έχουμε στείλει ορισμένες εξετάσεις της στον ΕΟΦ», ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις, δεν υπάρχουν αποδείξεις ώστε να μπορούμε να πούμε ότι 100% ευθύνεται το εμβόλιο της AstraZeneca για την θρόμβωση».

Κορωνοϊός: Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη που εμβολιάστηκε με AstraZeneca - Σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Επτά ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Στη συνέχεια ωστόσο επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται.

Σε καλύτερη κατάσταση η 47χρονη

Καλύτερα είναι τα νέα για την 47χρονη, που νοσηλεύεται στη Νευρολογική του ΠΑΓΝΗ, μετά από θρόμβωση που υπέστη στον εγκέφαλο. Υπενθυμίζεται πως και εκείνη είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργο Χαλκιαδάκη, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει βελτίωση, ενώ χθες κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι.

ΕΟΦ: Ομολογία για το AstraZeneca! Παραδέχτηκε ότι φταίει για τις θρομβώσεις στην Κρήτη

Ομολογία «βόμβα» του ΕΟΦ για το εμβόλιο της AstraZeneca ότι φταίει για τις θρομβώσεις που έχουν παρουσιαστεί σε δύο γυναίκες στην Κρήτη και σε έναν 35χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN, η Επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και οι επιστήμονες κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στο προσωρινό πόρισμα καθώς ήδη έχουν ενημερωθεί προφορικά για το αποτέλεσμα του αντισώματος. Ανακάλυψαν ότι ο 35χρονος και η 44χρονη βγήκαν θετικοί σε ειδικό έλεγχο για παράγοντα που είναι χαρακτηριστικό του συνδρόμου θρόμβωσης και αιμορραγίας. Όταν τα αποτελέσματα φτάσουν και γραπτώς στην επιτροπή, θα καταλήξουν σε οριστικό πόρισμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share