Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου: Ποιοι πρέπει να έχουν το νου τους - Από που είναι ορατή

Μπορεί να γίνουν «ζημιές»

25 Μαΐου 2021 07:39
matomeno-feggari-26-maiou
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η τελευταία συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 2019 αλλά η αναμονή τελειώνει στις 26 Μαΐου, τουλάχιστον για τις χώρες της Βόρειας Αμερικής και του Ειρηνικού, οι οποίες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σπάνιο κοσμικό θέαμα.

Οι σεληνιακές εκλείψεις προκύπτουν όταν το φεγγάρι βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης σε σχέση με τον ήλιο. Συνήθως όταν υπάρχει πανσέληνος τη βλέπουμε, ωστόσο κάποιες φορές το φεγγάρι εισέρχεται στη σκιά της Γης με αποτέλεσμα να έχουμε έκλειψη.

Οι ολικές σεληνιακές εκλείψεις τείνουν να δίνουν στο φεγγάρι μια κοκκινωπή απόχρωση. Αυτό είναι το μέρος που ονομάζεται μεταφορικά «αίμα», εξ ου και το «ματωμένο» φεγγάρι».

Η Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου

Πού θα είναι ορατό

Σύμφωνα με τη NASA, το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο θα είναι ορατό σε περιοχές της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Ανατολικής Ασίας.

Οι κάτοικοι της Χαβάης και της Αλάσκας θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν το φαινόμενο, αλλά ακόμα περισσότερο θα το απολαύσει ένα μεγάλο μέρος των δυτικών ΗΠΑ.

Σε αντίθεση με μια ηλιακή έκλειψη, η οποία είναι ορατή μόνο σε περιορισμένο εύρος, οι σεληνιακές εκλείψεις είναι ορατές από ολόκληρη τη νυχτερινή πλευρά της Γης. Η όλη έκλειψη διαρκεί περίπου πέντε ώρες από την αρχή έως το τέλος.

 Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου: Ποιοι πρέπει να έχουν το νου τους - Από που είναι ορατή

Ο χρόνος εξαρτάται πολύ από τη ζώνη ώρας στην οποία βρίσκεται κανείς, σε σχέση με αυτό που ονομάζεται Universal Coordinated Time (ουσιαστικά η ώρα στο Greenwich της Αγγλίας).

Στην Ασία, η έκλειψη εμφανίζεται κοντά στην ανατολή του φεγγαριού το βράδυ. Στη δυτική ακτή της Αμερικής, η έκλειψη συμβαίνει τις πρώτες πρωινές ώρες, κοντά στη δύση του. Την καλύτερη θέα θα την έχουν οι περιοχές ανάμεσα σε αυτά τα δύο άκρα: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Χαβάη, τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού και τη νοτιοδυτική Αλάσκα.

Η μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς

Μάλιστα η πανσέληνος της 26ης Μαΐου θα είναι και η μεγαλύτερη της χρονιάς, καθώς ο δορυφόρος της γης θα βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο με τον πλανήτη μας.

Αυτό το φαινόμενο λέγεται περίγειο και τοποθετείται στα 357,311 χιλιόμετρα. Επομένως, το φεγγάρι θα φαίνεται περίπου 8% μεγαλύτερο σε σχέση με μια συνηθισμένη πανσέληνο.

Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου: Ποιοι πρέπει να έχουν το νου τους

Ανάλογα με τη χώρα, το εντυπωσιακό φαινόμενο θα είναι ορατό τις νύχτες της 25ης, της 26ης και 27ης Μαΐου, λόγω της διαφοράς ώρας. Εμείς οι υπόλοιποι μέσω του Virtual Telescope Project θα μπορούμε να τη δούμε μέσω livestream από τις 3 π.μ. ώρα Ειρηνικού στις 26 Μαΐου.

Να έχεις τον νου σου και να κρατήσεις ένα μέτρο

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 26ης Μαΐου συνηγορεί σε μια μεγάλη κινητικότητα κι εξωστρέφεια, ένα μάλλον τυπικό χαρακτηριστικό του άξονα Τοξότη-Διδύμων. Έξοδοι, επαφές και μετακινήσεις θα πάρουν την... πάνω βόλτα λοιπόν, το ίδιο και οι συζητήσεις περί παντός επιστητού. Αν τώρα γίνουν και κάποιες υπερβολές, απόρροια της συμμετοχής του Δία από τους Ιχθύς, δεν είναι δα και για να... κλαις! Ξέρεις εξ άλλου ότι οι πολλές υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια σπάνια ευοδώνονται κατά γράμμα.

Μόνον αν είσαι τυπικό δείγμα ενός από τα «σκληροπυρηνικά» ζώδια, που δεν σηκώνουν πολλές «ελαφρότητες» και χωρατά, όπως είναι για παράδειγμα ο Σκορπιός κι ο Αιγόκερως, μπορεί να ενοχληθείς από συμπεριφορές ή επιλογές εξαιρετικά φιλελεύθερες ή επιπόλαιες για το γούστο σου, ειδικά αν παίζονται δουλειές, λεφτά και προσωπικά θέματα.

Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου 2021

Επειδή μάλιστα η έκλειψη γίνεται αστρικά στην 11 και 16΄του άξονα Σκορπιού-Ταύρου, επάνω δηλαδή στον Ουρανό, αν είσαι Σκορπιός γεννημένος/η στις αρχές Νοεμβρίου, το να «γυρίσει» μια γιορταστική ατμόσφαιρα σε δράμα είναι... ευκολάκι, αν βγει στην επιφάνεια η ζήλια σου.

Αν, πάλι, είσαι «τυπικός» Ταύρος ή Παρθένος, μην «δέσεις» τίποτα από αυτά που θα σου υποσχεθούν, απλά ζήσε το σήμερα και χαμογέλασε, ξέροντας ότι επάνω στην χαρά και τον ενθουσιασμό του, ο οποιοσδήποτε μπορεί να τάξει και κάτι παραπάνω! Αυτό φυσικά αναφέρεται και στα προσωπικά σου, πολύ περισσότερο που το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα που συνοδεύει την έκλειψη, θα σε αδειάσει αν πάρεις πολύ στα σοβαρά μια υπόθεσή σου. Μόνο από απόσταση και... πολύ τους πέφτει!

Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου: τα ζώδια

Αντίθετα, αν ανήκεις στις τάξεις των Διδύμων, Ιχθύων ή Τοξοτών, η έκλειψη συνεισφέρει σε γλέντια, χαρές και δρώμενα, που μπορεί να μην έχουν ένα σοβαρό χαρακτήρα αλλά σίγουρα θα σου ανεβάσουν την ψυχολογία. Από εκεί και ύστερα το πόσο χύμα θα είσαι ή το πόσες... πονηριές θα κάνεις εξαρτάται από τα δεδομένα του προσωπικού σου ωροσκοπίου. Η γενική τάση πάντως είναι να... εξοκείλεις λίγο!

Σε ανάλογο κλίμα μπορεί να κινηθείς αν είσαι Λέων ή Υδροχόος, με μόνο κίνδυνο να ξοδευτείς υλικά και συναισθηματικά για άτομα που δεν το αξίζουν στην πραγματικότητα, από την στιγμή όμως που εσύ «θα κάνεις το κομμάτι σου», χαλάλι τους!

Ωραία θα περάσεις κι αν είσαι Κριός ή Ζυγός, ανεξάρτητα με το ότι κάποιες στιγμές θα περιφέρεσαι χωρίς νόημα και ουσία ή με το ότι όλα αυτά που θα ειπωθούν είναι λόγια του αέρα. Εξ άλλου, όταν το ζητούμενο είναι η ψυχαγωγία σου, προέχει το να γελάσεις, να... ξεγελάσεις την όποια μοναξιά σου και να φορτίσεις τις «μπαταρίες» σου, έστω και με «χαζά» πράγματα.

Ποιοι πρέπει να έχουν το νου τους

Από τεχνική άποψη τώρα η Σεληνιακή έκλειψη ενεργοποιεί κάποιες μοίρες του ζωδιακού, που σε ενδιαφέρουν αν στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου έχεις εκεί «κάτι», από τον Ήλιο, την Σελήνη και τον Ωροσκόπο σου, μέχρι τον μακρινό Πλούτωνα. Φυσικά έχει σημασία τι ακριβώς είναι αυτό το «κάτι», αφού για παράδειγμα άλλο πράγμα είναι να σου ενεργοποιήσει η έκλειψη την Αφροδίτη με τα... ωραία της και τα τυχερά της κι άλλο να πάρει μπροστά ο Άρης με τις εντάσεις και τα ατυχήματα του.

Επιπλέον, εφ' όσον υπάρχει πλανήτης εκεί, σε ενδιαφέρουν και οι οίκοι που φιλοξενούν τις συγκεκριμένες μοίρες, αφού θα δώσουν και την περιοχή συμβάντων. Αν για παράδειγμα είναι ο 2ος, τότε κάτι τρέχει με τα οικονομικά σου, αν είναι ο 5ος με τα ερωτικά σου κοκ.

Στον τροπικό ζωδιακό, οι μοίρες που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι κατ' αρχάς η 5η και 6η των μεταβλητών ζωδίων (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες). Στον Μεταβλητό σταυρό όμως είναι και οι γωνιακές ακμές του ωροσκοπίου της έκλειψης για τις γεωγραφικές συντεταγμένες των Αθηνών και περίπου της υπόλοιπης Ελλάδος (άντε να είναι 1-2 μοίρες πιο κει). Ο Ωροσκόπος και η Δύση στις 18 και 57΄Παρθένου-Ιχθύων, το Μεσουράνημα και το Ναδίρ στις 17 και 30΄ Διδύμων-Τοξότη.

Ματωμένη Σελήνη έρχεται 26 Μαΐου: Ποιοι πρέπει να έχουν το νου τους - Από που είναι ορατή

Στον δε αστρικό ζωδιακό οι αντίστοιχες τιμές είναι 24 και 48΄ Λέοντα-Υδροχόου και 23 και 21΄ Ταύρου-Σκορπιού. Σου θυμίζω επίσης ότι «παίζει» δυνατά και η 12η μοίρα των ζωδίων του Σταθερού σταυρού και το ότι βέβαια... κάπου εκεί κοντά είναι και το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού δίνει μια άλλη διάσταση για όλους, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό. Οι αστρικές θέσεις έχουν να κάνουν με καταστάσεις, που ενίοτε δεν συνάδουν με την διάθεσή σου.

Μετάφραση; Εσύ μπορεί να είσαι μεν «μέσα στην τρελή χαρά» αλλά στην πράξη μπορεί τελικά να γίνουν «ζημιές» ή να προκληθούν αναταραχές. Η όλη υπόθεση μάλιστα μου θυμίζει εκείνο το περιβόητο «ες αύριον τα σπουδαία», που σύμφωνα με τον Πλούταρχο είπε ο Αρχίας των Θηβών, ο οποίος γλεντοκοπούσε σε συμπόσιο, όταν ένας φίλος του θέλησε να τον προειδοποιήσει για την σχεδιαζόμενη ανατροπή του. Τον αγνόησε και το πλήρωσε τελικά με την ζωή του...

Ας έχεις λοιπόν κι εσύ τον νου σου τηρώντας ένα μέτρο μεταξύ διασκέδασης και καθηκόντων.

Ζώδια: Χωρίς αμφιβολία αυτά είναι τα πιο ανώμαλα και κυκλοθυμικά

Μάθετε για το ζώδιο που σας ενδιαφέρει που προτιμά να κάνει sex και… πάρτε τα μέτρα σας! Παράλληλα δείτε και ποια στάση στον έρωτα ταιριάζει καλύτερα στο κάθε ζώδιο.

Κριός

«Σκληρός» και παθιάρης εραστής, ο Κριός λατρεύει το sex στο αυτοκίνητο! Η kinky διάθεσή του εκτονώνεται στο maximum ενώ σε τόσο στενό χώρο μπορεί να βγάλει τα «βίαια» γούστα του χωρίς να ξεσηκώνει όλη την πολυκατοικία. Τώρα αν το αμάξι είναι μικρό, ανοίξτε καμία πόρτα για να χωράτε και βάλτε τον στο «mute».

Ταύρος

Κάντε στην άκρη τα μαχαίρια μην έχετε κανένα ατύχημα και βουρ στο… «ψητό». Το ταυράκι σας φτιάχνεται με την ιδέα του sex στην κουζίνα οπότε φορέστε ποδιά, κρύψτε τα αιχμηρά αντικείμενα και καλού – κακού ετοιμάστε και κανένα μπριζολάκι για after… Είπαμε, καλές οι φαντασιώσεις, αλλά μην χάνουμε και στο στυλ μας.

Δίδυμος

Το αγαπημένο άσμα «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα αγόρι μου» το πιο πιθανό είναι να γράφτηκε για Διδυμάκι αφού ο περιπετειώδης Δίδυμος λατρεύει sex on the beach! Όχι δεν πρόκειται να σας εκθέσει, ξέρει πολύ καλά να προσέχει τα νώτα του… Προσοχή βέβαια στην άμμο γιατί έχει την τάση να μπαίνει σε σημεία που δεν πρέπει…

Καρκίνος

Δύσκολα το καρκινάκι σας θα αφήσει την άνεση της κρεβατάρας του και θα αρχίσει να τρέχει για extreme sports… εκτός έδρας. Έτσι, μην περιμένετε εκπλήξεις, εκτός αν τις επιδιώξετε εσείς, αλλά και πάλι με αμφίβολο αποτέλεσμα. Δείτε το και από την καλή του πλευρά πάντως… δεν θα σας ξεβολέψει αφού γενικά θέλει να… βολεύεται!

Λέων

Μαθημένος να… κάθεται στον θρόνο του, το λιοντάρι «πεθαίνει» να κάνει sex στον καναπέ ή πιο ιδανικά σε καρέκλα -με μαξιλάρι βέβαια μην πιαστεί και ο απαυτούλης του), πάντα με τη γυναίκα από πάνω ώστε να θαυμάζει το γυμνό της σώμα! Ζει το παραμύθι του ότι είναι βασιλιάς… μην του το χαλάτε!

Παρθένος

Λατρεύει τις καθαρές δουλειές οπότε δεν μπορεί παρά να εξιτάρεται στην ιδέα ότι κάνει sex στο μπάνιο! Ο παρθένος είναι ικανός να φτιάξει ολόκληρη εγκατάσταση στο μπάνιο του για να απολαμβάνει αυτές τις στιγμές με τη σύντροφό του οπότε εσείς, καλού κακού, δώσετε του το τηλέφωνο από έναν καλό υδραυλικό… αχρείαστος να είναι!

Ζυγός

Γυρνώντας από τη βόλτα σας, αν ο ζυγός σας σας προτείνει μια βόλτα στο πάρκο, δεν θα είναι μόνο για να ρομαντζάρετε. Κάτι ο κίνδυνος ότι θα σας πιάσουν στα πράσα, κάτι η επιθυμία του για νέες περιπέτειες, κάτι η αέρινη φύση του, αφού σας πιπιλίσει το μυαλό με υπονοούμενα, ο καλός σας θα αναλάβει δράση και… αν μπορείτε αντισταθείτε του!

Προβλέψεις ζώδια

Σκορπιός

Θα σας αρπάξει από τα μαλλιά και θα σας ρίξει στο πάτωμα χωρίς να ρωτήσει αν έχετε σφουγγαρίσει (δεν είναι Παρθένος) αφού η σχέση του σκορπιού με το πάτωμα είναι… εμμονική! Θέλετε γιατί θέλει να σέρνεστε για πάρτη του; Γιατί έχει όλο τον χώρο δικό του; Γιατί είναι η επιτομή του πάθος; Πάντως εσείς ρίξτε ένα χεράκι στο παρκέ πριν έρθει.

Τοξότης

Ειλικρινά, περιμένετε κάτι παραδοσιακό ή λογικό από τον Τοξότη; Αν ναι, είστε με λάθος σύντροφο. Το τοξοτάκι είναι ικανό να κάνει sex πάνω σε ένα δέντρο ή μέσα στη σπηλιά της αρκούδας όταν εκείνη λείπει για τροφή! Το καλό; Μπορεί να κάνει sex όπου τον οδηγήσει η φαντασία του! Το κακό; Ακριβώς αυτό…

Αιγόκερως

Αν αυτό το καλοκαίρι ο καλός σας δεν καταφέρει να πάρει άδεια μην θεωρήσετε ότι δεν θα ζήσετε hot nights! Το αιγοκεράκι δεν θα διστάσει να εκμεταλλευτεί το άδειο γραφείο του και να ζήσετε την ultimate φαντασίωσή του να γίνει το αφεντικό σας και μάλιστα… real time, real place!

Υδροχόος

Με τον Υδροχόο το πιο πιθανό είναι να μη προλάβετε να φτάσετε μέχρι το σπίτι οπότε να είστε έτοιμη για πονηρές σκέψεις -και πράξεις- στο δρόμο, κάπου απόμερα, σε κάποιο στενό ή ανάμεσα στις πολυκατοικίες! Έχει και το φετιχ του παράνομου, να μην το εκμεταλλευτεί;

Ιχθύες

Θέλετε επειδή είναι λίγο στον κόσμο του; Θέλετε επειδή του αρέσει που είναι στον κόσμο του; Λάτρης της φύσης το ψαράκι δεν πρόκειται να πει «όχι» σε καυτές, καλοκαιρινές περιπέτειες μέσα στην σκηνή αφού και παιδί της φύσης θα νιώθει και θα μπορέσει να εκφράσει τη μποέμ φύση του.

Τα 4 ζώδια που εκεί που σε απογείωναν, θα σε προσγειώσουν ανώμαλα

Η αλήθεια είναι ότι έχουν καλή φήμη ως σύντροφοι και έχεις ακούσει αποθεωτικά σχόλια για το πόσο σούπερ θα μπορούσε να είναι η σχέση με ένα από τα παρακάτω ζώδια. Έλα όμως που έχουν και μια πλευρά που μόνο... αθώα δεν είναι και μπορούν να μεταμορφωθούν από αγγελάκια σε σατανάδες με ευκολία κι εκεί που σε ανέβαζαν στα σύννεφα θα σε ρίξουν στα πατώματα μέχρι να πεις "κύμινο". Γι' αυτό πρόσεχε!

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός στην αρχή ξεκινάει το φλερτ και την σχέση με τρελή όρεξη! Είσαι τα πάντα για εκείνον, έχει μάτια μόνο για σένα και φυσικά περνάει το χρόνο του μαζί σου. Κανονίζει ταξίδια, εξορμήσεις, εξόδους και διάφορες δραστηριότητες.

Φυσικά το σεξ είναι καθημερινό και με πάθος και ένταση. Και εκεί που λες πως έχεις βρει τον/την τέλεια σύντροφο, ξαφνικά το όλο πράγμα "ξεφουσκώνει" και "σκας" απότομα από τον Ουρανό στην Γη. Είναι γνωστό ότι ο Κριός βαριέται εύκολα και θέλει συνέχεια να τον κρατάς στην τσίτα. Για πόσο όμως θα μπορείς να το κάνεις αυτό; Θα κουραστείς και θα αγανακτήσεις.

Ζώδια προβλέψεις

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι η πρώτη επιλογή όλων των ζωδίων, όταν επιδιώκουν σχέση. Είναι το άτομο εκείνο που έχει γεννηθεί για να είναι ερωτευμένο και δεσμευμένο. Όμως αυτό που ξέρουν λίγοι -και μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι παθόντες/ούσες- είναι ότι ο Ζυγός πριν μπει σε έναν δεσμό κάνει παραχωρήσεις, δέχεται διάφορα στραβά κι ανάποδα και κάνει υπομονή, όμως όταν δέσει τον γάιδαρό του, προσπαθεί να αλλάξει το ταίρι του και έχει απαιτήσεις που ούτε καν πέρναγαν από το μυαλό σου. Θα σου ζητήσει να φτάσεις τα στάνταρ που έχει εκείνος στο μυαλό του και αν τελικά δεν το κάνεις, πολύ, απλά, θα αναζητήσει... άλλες πορτοκαλιές και θα σε παρατήσει σύξυλο/η.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης θυμίζει Κριό στις σχέσεις του. Ξεκινά με ενθουσιασμό και χαρά και στο τέλος καταλήγει να σε έχει στο φτύσιμο. Ενώ σε θέλει, σε έχει ερωτευτεί -προφανώς- και περνάτε καλά, μετά από λίγο καιρό αρχίζει να πνίγεται, να θέλει την ελευθερία του και να σου "κάνει νερά". Βαριέται, δεν έχει όρεξη για τίποτα και καταλήγετε να έχετε μια σχέση βαρετή και "άνοστη". Μην απορήσεις, αν αρχίσει να παίζει και το μάτι του...

ΙΧΘΥΕΣ

Στην αρχή της σχέσης σας θα σε γεμίσει με συναίσθημα, ρομαντισμό, αγάπη και τρυφερότητα. Θα είστε αυτοκόλλητοι. Θα σε κοιτάζει και θα "λιώνει". Όλα όμως αυτά θα ισχύσουν μέχρι να "γεμίσει" εκείνος συναισθηματικά και να πάρει την επιβεβαίωση και την σιγουριά που χρειάζεται.

Όταν καλύψει τις ανάγκες του, θα χαλαρώσει και μπορεί και να σε απατήσει. Και φυσικά να περιμένεις να την ακούσεις την ατάκα: "αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις, εγώ εσένα αγαπώ". Και να το ξέρεις, ποτέ δε θα φταίει... Εσύ θα είσαι ο θύτης και αυτός το μόνιμο θύμα. Εσύ τον έσπρωξες σε ξένη αγκαλιά με τον τρόπο σου...

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share