Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βόμβα» Άδωνι - Δείτε πότε καταργείται & τα μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν

Τι είπε για γυμναστήρια, δεξιώσεις γάμου και ωράριο κυκλοφορίας

24 Μαΐου 2021 11:54
adonis-georgiadis-anoigma-drastiriottwn
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν η πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκευή θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα, όσα μπορούμε, πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό. Δείτε το μήνυμα του υπουργού στο Twitter και τι ανέφερε για το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μουσική.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100 ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. «Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε κοστίζει χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη λειτουργία των γυμναστηρίων, σχολών χορού και self test

Ο υπουργός τόνισε πως επιθυμία είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας ενώ ερωτώμενος για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά πως εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, «δεν θα πούμε όχι εμείς»

Σε κάθε περίπτωση ο κος Γεωργιάδης επιβεβαίωσε πως ο αριθμός των ατόμων στα γυμναστήρια, όπως και στους λοιπούς κλειστούς χώρους θα είναι περιορισμένος.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βόμβα» Άδων

Όπως είπε δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση των περιορισμών της κυκλοφορίας μετά τις 12:30 ενώ για τα self test δήλωσε ότι θα συνεχιστούν μέχρι να αποκτηθεί η απαιτούμενη ανοσία στη χώρα.

Ανέφερε επίσης ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.

Ποια μετρα ισχύουν και μετά την άρση του lockdown

Την Δευτέρα (17/5) ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για πλήρη τήρηση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει, και από τους επαγγελματίες της εστίασης, ενώ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «χρειάζεται διαρκής επιφυλακή» εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Την σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός των μέτρων από όλους ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια και να αποφύγουμε επιδημιολογικές εξάρσεις.

Οι παραπάνω εκκλήσεις έγιναν μετά τις παραβάσεις που διαπίστωσαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, αλλά και λόγω της ανησυχίας που προκαλούν τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις ατόμων μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πλέον από τις 12:30 το βράδυ και ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός της εστίασης. Το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας είναι 300 ευρώ.

Παράλληλα, είναι σε ισχύ ακόμα το όριο στον αριθμό επιβατών στα ΙΧ και προβλέπονται 4 άτομα με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα επαγγελματικής χρήσης (ταξί).

Τέλος, όσον αφορά στην εστίαση, στα καταστήματα λειτουργούν μόνο εξωτερικοί χώροι χωρίς μουσική και μόνο με καθήμενους πελάτες. Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φορέσει τη μάσκα του. Τα καταστήματα που λειτουργούν με ημιυπαίθριους δεν πρέπει να κάνουν χρήση κλιματιστικών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share