Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο στον Τύρναβο

Ο άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες

23 Μαΐου 2021 15:57
Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο στον Τύρναβο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον Τύρναβο, καθώς ένας 35χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην είσοδο της πόλης. Το θανατηφόρο τροχαίο έγινε περίπου στις 10.30 το πρωί κάτω από αδιευκρίνιστες ως στιγμής συνθήκες στο ύψος των Μύλων «Χατζηκρανιώτη», όταν ο 35χρονος οδηγούσε την μηχανή του και έχασε τον έλεγχο του δίκυκλου.

Έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο, αλλά δυστυχώς ήταν αργά, διότι ο νεαρός άνδρας είχε ήδη χάσει την ζωή του. Διεξάγεται έρευνα από την αστυνομία. Ωστόσο σοκ προκαλεί και η είδηση του θανάτου ενός 24χρονου άνδρα στις Σέρρες.

Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο στη Λάρισα

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Πραγματικά, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει πως δεν θα ζήσουμε μια τέτοια, δυσάρεστη εμπειρία. Άρα, ας είμαστε λίγο πιο προετοιμασμένοι!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share