Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Σοκαριστικό βίντεο από την κόλαση της πυρκαγιάς - Τα σενάρια για τα αίτια και το σημείωμα του αντιπυράρχου

Συγκλόνισε ο πυροσβέστης με τα λόγια του

23 Μαΐου 2021 08:43
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Σοκαριστικό βίντεο από την κόλαση της πυρκαγιάς - Τα σενάρια για τα αίτια και το σημείωμα του αντιπυράρχου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Λένε πως «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» και ακριβώς αυτό ισχύει για την φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, που έφερε την πλήρη καταστροφή, με ένα φοβερό βίντεο να δείχνει σαφέστατα την κόλαση της πυρκαγιάς.

To πύρινο μέτωπο συνεχίζει να καίει στην ανατολική Κορινθία, αν και βρίσκεται σε ύφεση. Την ίδια ώρα, εξετάζονται όλα τα σενάρια για τα αίτια της φωτιάς.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Ποια τα αίτια της φωτιάς;

Όπως μετέδωσε το Star, στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρια. Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής εξετάζει το ενδεχόμενο του εμπρησμού, ακόμη και την εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτό που έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι η φωτιά ξεκίνησε από ελαιώνα και συγκεκριμένα από καύση ξερόκλαδων στον Σχίνο Κορινθίας, το βράδυ της 19ης Μαΐου. Έκτοτε επεκτάθηκε σε ακτίνα 15 χλμ. και κατέστρεψε στο πέρασμά της περίπου 50.000 στρέμματα παρθένου δάσους, σπίτια αλλά και ζωάκια που φιλοξενούνταν στα Γεράνεια Όρη.

Όπως επεσήμανε το φιλοζωικό σωματείο ANIMA, την άνοιξη τα ζωάκια μόλις έχουν γεννηθεί και είναι δύσκολο να τρέξουν να σωθούν ή να πετάξουν όπως κάνουν τα ενήλικα ζώα.

Το ιδιαίτερο σημείωμα αντιπυράρχου που έσωσε σπίτι

Άνθρωποι που έζησαν την κόλαση, μίλησαν για όσα πέρασαν, ενώ συγκινεί το σημείωμα που άφησε ένας πυροσβέστης στην ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού.

Σε αυτό ο πυροσβέστης έγραφε: «Λέγομαι Πανόπουλος είμαι από την Πυροσβεστική. Δώσαμε μάχη για να σώσουμε το σπίτι, δεν μπορέσαμε τις αποθήκες. Σώσαμε το ένα σκυλί, το άλλο δεν το βρήκαμε».

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού με δάκρυα στα μάτια, ευχαρίστησε τον αρχιπύραρχο για όσα έκανε για την περιουσία της.

Λίγο μετά ο Ιωάννης Πανόπουλος, μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star. Με ιδιαίτερα γλαφυρότητα περιέγραψε τα όσα δύσκολα βίωσαν στη φωτιά στο Σχίνο.

«Έπρεπε να σώσουμε το σπίτι για να σωθούμε κι εμείς!», είπε, τονίζοντας ότι δεν είχαν μαζί τους υδροφόρο όχημα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share