Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Κηφισίας

Τι αναφέρει η τροχαία

22 Μαΐου 2021 20:09
Μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Κηφισίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στη Λεωφόρο Κηφισίας, λόγω συγκέντρωσης που ξεκίνησε από την πρεσβεία του Ισραήλ. Κατευθύνονται προς Αθήνα για το Πάρκο Ελευθερίας στο Μέγαρο Μουσικής. Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, η κίνηση ομαλοποιείται. Ωστόσο σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.505 νέα κρούσματα, 37 θανάτους & 586 διασωληνωμένους.

Μποτιλιάρισμα στη λεωφόρο Κηφισίας

Υπερδιπλασιάστηκε η κίνηση στην Κηφισίας μετά την άρση του lockdown

Η άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις «εκτόξευσε» την κίνηση των οχημάτων τις πρωινές ώρες αιχμής σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής.

Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Περιφέρεια Αττικής, τα οποία είναι συγκριτικά με την περίοδο του 2020 και του 2019 και αφορούν 20 κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας. Η αύξηση της κυκλοφορίας σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως την κατέγραψε το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής, ξεπερνά και το 50%.

Κατά μέσο όρο η κυκλοφορία τις ώρες αιχμής (7:00 – 10:00) παρουσιάζεται αυξημένη κατά 5,2% σε σχέση με πέρυσι και κατά 5,9% σε σχέση με το 2019.

Ειδικότερα οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, είναι οι εξής:

 Υπερδιπλασιάστηκε η κίνηση στην Κηφισίας μετά την άρση του lockdown


Οι οδικές αρτηρίες όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019 είναι οι εξής:

 Υπερδιπλασιάστηκε η κίνηση στην Κηφισίας μετά την άρση του lockdown


O περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι «με τη συνδρομή της ομάδας των συγκοινωνιολόγων μας και αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο τεχνολογίας μελετάμε εμπεριστατωμένα τα στοιχεία που προκύπτουν, για την κυκλοφορία σε νευραλγικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών και να μεριμνούμε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Προτεραιότητά μας η προάσπιση της οδικής ασφάλειας και η διευκόλυνση των οδηγών».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share