Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Της απενεμήθει το μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης

21 Μαΐου 2021 17:45
sakellaropoulou-epitimos-dimotis-kerkyra
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην κα Σακελλαροπούλου απονεμήθηκε από τη δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, το μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης.

Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές του νησιού, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Μετά το πέρας των επετειακών εκδηλώσεων η Πρόεδρος απόλαυσε το καφέ της στην Πλατεία Σπιανάδα, γνωστή σε όλους Πλατεία Λιστόν, όπου χαιρέτησε το κόσμο που την υποδέχθηκε, από χθες, με ιδιαίτερη θερμότητα στο νησί, ενώ πολλά ήταν τα παιδιά που ζητούσαν να φωτογραφηθούν μαζί της.

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να συγκαταλέγομαι από σήμερα στους πολίτες της Κέρκυρας, αυτού του μαγικού τόπου όπου “ακόμα ζουν οι Φαίακες του Ομήρου και σμίγ’ η Ανατολή μ’ ένα φιλί τη Δύση”, όπως έγραψε ο Κωστής Παλαμάς», είπε μεταξύ άλλων στην αποφώνηση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίτιμη δημότης Κέρκυρας η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Σήμερα η Κέρκυρα είναι ένα ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας μας, ένα από τα ωραιότερα νησιά μας, τόπος που έχει αναδείξει σημαντικές προσωπικότητες, από τον Ιωάννη Καποδίστρια ως τον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, από τον Αιμίλιο Προσαλέντη και τον Λυκούργο Κογεβίνα ως τον Αχιλλέα Απέργη, από τον Νικόλαο Μάντζαρο και τον Σπυρίδωνα Σαμάρα ως τους πολλούς σπουδαίους σύγχρονους μουσικούς που συνεχίζουν την πλούσια μουσική παράδοση του νησιού. Ιδανικός τόπος τουριστικού προορισμού, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και σπάνιο φυσικό περιβάλλον, η Κέρκυρα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους του πολιτισμού και της δημιουργικότητας, στη νέα επιχειρηματικότητα, στην ανάδειξη του υγιούς, καινοτόμου και εμπνευσμένου επιχειρηματικού γίγνεσθαι και στην ενθάρρυνση του ποιοτικού επιχειρείν. Χαίρομαι για την προβλεπόμενη αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων και μνημείων, για την ανάπλαση περιοχών ιστορικής σημασίας και φυσικού πλούτου, για τη δημιουργία νέων υποδομών στην παιδεία και τον αθλητισμό. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό το υπό ωρίμανση έργο για την ανάπτυξη ενός Πολυχώρου Επιχειρηματικότητας στα πρότυπα της Τεχνόπολης στο Γκάζι της Αθήνας. Η δυναμική εμπορική δραστηριότητα, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι τα ισχυρά πλεονεκτήματα με τα οποία η Κέρκυρα, και τα Επτάνησα εν γένει, εισέρχονται στην γεμάτη προκλήσεις εποχή που θα ανατείλει την επαύριο της πανδημίας».

Παρόντες στην επίσκεψη της κυρίας Σακελλαροπούλου στο νησί ήταν o υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και οι βουλευτές του νησιού, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του τόπου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share