Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γραμμές στήριξης για τους υποψήφιους - Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

Αφορά όλους τους υποψήφιους

21 Μαΐου 2021 14:58
Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γραμμές στήριξης για τους υποψήφιους - Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε γραμμές υποστήριξης των υποψηφίων, ένα μήνα πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών.

Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, καθώς και τα ΚΕΣΥ ανά νομό θα παρέχουν πληροφορίες, αλλά και υποστήριξη στους περίπου 100.000 υποψηφίους και τις οικογένειές τους, με τις γραμμές να είναι διαθέσιμες από σήμερα. Ειδικότερα για απορίες σχετικά με τις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα καλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και για ψυχολογική υποστήριξη στα ΚΕΣΥ. Δείτε πώς θα ενημερώνονται όσοι πετύχουν στις πανελλήνιες.

Στόχος των τηλεφωνικών γραμμών είναι να παρέχουν υποστήριξη στους μαθητές που υφίστανται πίεση λόγω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων και να τους βοηθήσει να διαχειριστούν το άγχος τους.

Επιπλέον, στήριξη παρέχεται και στις οικογένειες των υποψηφίων της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να είναι υποστηρικτικοί στον αγώνα των μαθητών για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης.

Γραμμή στήριξης για τους υποψήφιους των πανελληνίων

Σημειώνεται ότι φέτος ήταν μία χρονιά ιδιαίτερη λόγω των απρόβλεπτων συνεπειών της πανδημίας που είχαν ως αποτέλεσμα την πολύμηνη αναστολή της διά ζώσης εκπαίδευσης και την απώλεια της κοινωνικής ζωής των μαθητών στο σχολείο.

Η γραμμή, εκτός από ψυχολογική υποστήριξη, έχει σκοπό να απαντήσει και σε ερωτήματα μαθητών σχετικά με τις αλλαγές που έχουν θεσπιστεί στις φετινές Πανελλαδικές.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και το διπλό μηχανογραφικό με μία ακόμα ευκαιρία για τους υποψηφίους που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ελληνικά Ανώτατα Ιδρύματα είναι αλλαγές που έγιναν εν μέσω της χρονιάς και όπως είναι φυσικό ακόμα δεν έχουν λυθεί πολλές απορίες στους υποψηφίους.

Όλες οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στελεχώνονται από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην Ψυχική Υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας είναι αναρτημένες όλες οι διευθύνσεις στις οποίες μπορούν οι γονείς ή οι μαθητές να απευθυνθούν τηλεφωνικά. Μάλιστα, δεν χρειάζεται κάποιος να καλέσει τη διεύθυνση στην οποία υπάγεται το σχολείο του, αλλά οποιαδήποτε άλλη επιθυμεί ανάλογα με το ωράριο που διαθέτει. Όλες οι διευθύνσεις είναι διαθέσιμες προς το κοινό από τις 8 το πρωί, ενώ σε κάποιες το ωράριο φτάνει μέχρι αργά το απόγευμα.

Γραμμή στήριξης για τους υποψήφιους των πανελληνίων

«Μέριμνά μας η πολύπλευρη στήριξη υποψηφίων και των οικογενειών τους, που φέτος διανύουν μία ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Οι γραμμές υποστήριξής τους έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, ανταποκρινόμενοι στις πολλαπλές προκλήσεις του φετινού σχολικού έτους, όπως η μείωση της εξεταστέας ύλης και οι οδηγίες για τη μαθησιακή και ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή. Μέσω αυτών των γραμμών υποστήριξης, θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες, απαντήσεις και συμβουλές από ειδικούς για τη διαχείριση της κρίσιμης περιόδου των Πανελλαδικών. Θέλω να στείλω το μήνυμά μας στους υποψηφίους, στους γονείς και κηδεμόνες τους: είμαστε δίπλα τους, τους υποστηρίζουμε και τους υπενθυμίζουμε ότι κάθε μάχη τούς κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε σε σχετική δήλωσή της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι Πανελλαδικές ξεκινούν στις 14 Ιουνίου και θα διαρκέσουν για τα Γενικά Λύκεια μέχρι τις 22 Ιουνίου. Για πρώτη φορά το υπουργείο Παιδείας θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία θα λειτουργήσει ως κόφτης για την εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με πολύ χαμηλούς βαθμούς, ενώ παράλληλα θέσπισε τη συμπλήρωση ενός δεύτερου, παράλληλου μηχανογραφικού για όσους υποψηφίους επιθυμούν την εισαγωγή τους σε δημόσια ΙΕΚ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share