Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Στις φλόγες οινοποιείο στα Μέγαρα - Καταστροφή εκατομμυρίων

Τραγική η κατάσταση...

21 Μαΐου 2021 14:03
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Στις φλόγες οινοποιείο στα Μέγαρα - Καταστροφή εκατομμυρίων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτιά, που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας, συνεχίζει να καταστρέφει περιουσίες, τυλίγοντας στις φλόγες ένα γνωστό οινοποιείο στα Μέγαρα.

Πριν από λίγα λεπτά, σύμφωνα με το korinthostv.gr, το οινοποιείο της περιοχής των Μεγάρων αποτέλεσε θύμα της πυρκαγιάς. Επί τόπου, επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες. Στον ίδιο χώρο, βρισκόταν και η κύρια κατοικία των ιδιοκτητών η οποία παραδόθηκε κι αυτή στις φλόγες.

Φωτιά στα Μέγαρα

Φωτιά στα Μέγαρα: Τραγική η κατάσταση και ζημιά εκατομμυρίων στο οινοποιείο

Ο 75χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο αναφέρθηκε στις υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τον ίδιο κάηκαν ολοσχερώς μηχανήματα που κόστιζαν εκατομμύρια. Αναμένεται η καταγραφή των ζημιών από την αρμόδια υπηρεσία.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Περάσαμε μια εφιαλτική νύχτα. Οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωναν τις εστίες. Τα Μέγαρα δεν πιστεύω ότι κινδύνευσαν, αλλά η ευρύτερη περιοχή έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές. Οι άνεμοι εξακολουθούν να είναι ισχυροί. Η φωτιά έφτασε στα 7-8χλμ. από τα Μέγαρα. Εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες, αν δεν τεθούν υπό έλεγχο δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Εκκενώσαμε σχεδόν όλες τις περιοχές, όλους τους οικισμούς που βρίσκονται εκτός πόλης, εξήγησε ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Σταμούλης.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Σοκάρει η δορυφορική εικόνα - Έτσι φαίνεται από το διάστημα η πυρκαγιά

Η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας σοκάρει το πανελλήνιο και μαίνεται στην περιοχή, με τις Αρχές να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να τη σβήσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα που έρχεται από έναν εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2, καταγράφοντας την καμένη έκταση.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Πώς φαίνεται από το διάστημα η πύρινη λαίλαπα

Σύμφωνα με την δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Μαΐου. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Σήμερα Παρασκευή (21/5) αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις, με την φωτιά να έχει φτάσει σε σημείο να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας δορυφόρος

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share