Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων: Πότε παίρνουν το «πράσινο φως» τα γυμναστήρια - Ποια μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν (Video)

Ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες οι θερινοί κινηματογράφοι με συγκεκριμένους όρους και μέτρα

21 Μαΐου 2021 14:07
Ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων: Πότε παίρνουν το «πράσινο φως» τα γυμναστήρια - Ποια μέτρα συνεχίζουν να ισχύουν (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων: Σήμερα ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες οι θερινοί κινηματογράφοι με συγκεκριμένους όρους και μέτρα.

Τέλος του μήνα αναμένεται να ανάψει το «πράσινο φως» για να ανοίξουν τα γυμναστήρια, για τα οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση μεταξύ των ειδικών για τους κανόνες με τους οποίους θα πρέπει να λειτουργήσουν.

Παράλληλα, φαίνεται πως θα επιτραπεί η μουσική από τις αρχές Ιουνίου ενώ τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις, πάντα σε εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν φτάσουμε σε ποσοστό εμβολιασμού στο 50% του ενήλικου πληθυσμού θα ανοίξει η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους, τα λούνα παρκ, το υπαίθριο εμπόριο και οι παιδότοποι. Από τα τελευταία που θα ανοίξουν μάλλον θα είναι οι εμπορικές εκθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ποια μετρα ισχύουν και μετά την άρση του lockdown

Την Δευτέρα (17/5) ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για πλήρη τήρηση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει, και από τους επαγγελματίες της εστίασης, ενώ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι «χρειάζεται διαρκής επιφυλακή» εκφράζοντας παράλληλα την αγωνία του για τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Την σκυτάλη πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός των μέτρων από όλους ώστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια και να αποφύγουμε επιδημιολογικές εξάρσεις.

Οι παραπάνω εκκλήσεις έγιναν μετά τις παραβάσεις που διαπίστωσαν οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες στη λειτουργία καταστημάτων εστίασης, αλλά και λόγω της ανησυχίας που προκαλούν τα κορωνοπάρτι και οι συγκεντρώσεις ατόμων μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πλέον από τις 12:30 το βράδυ και ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί. Επίσης, η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκτός της εστίασης. Το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας είναι 300 ευρώ.

Παράλληλα, είναι σε ισχύ ακόμα το όριο στον αριθμό επιβατών στα ΙΧ και προβλέπονται 4 άτομα με υποχρεωτική μάσκα όταν δεν είναι οικογένεια και 2 άτομα στα επαγγελματικής χρήσης (ταξί).

Τέλος, όσον αφορά στην εστίαση, στα καταστήματα λειτουργούν μόνο εξωτερικοί χώροι χωρίς μουσική και μόνο με καθήμενους πελάτες. Οι αποστάσεις στα τραπέζια πρέπει να είναι από 0,70 έως 1,70 εκ. / 6 άτομα, ενώ αν κάποιος θέλει να σηκωθεί από το τραπέζι θα πρέπει να φορέσει τη μάσκα του. Τα καταστήματα που λειτουργούν με ημιυπαίθριους δεν πρέπει να κάνουν χρήση κλιματιστικών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share