Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Με βροχές και καταιγίδες θα ενισχυθεί η κατάσβεσή της

Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

21 Μαΐου 2021 13:59
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Με βροχές και καταιγίδες θα ενισχυθεί η κατάσβεσή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη μέσα από το Open tv, έρχονται βροχές και καταιγίδες, που σημαίνει ότι θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς στον Σχίνο Κορινθίας που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) και έχει κάψει τα πάντα μέχρι τα Μέγαρα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη παρακάτω:

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Σοκάρει η δορυφορική εικόνα - Έτσι φαίνεται από το διάστημα η πυρκαγιά

Η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας σοκάρει το πανελλήνιο και μαίνεται στην περιοχή, με τις Αρχές να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να τη σβήσουν, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα που έρχεται από έναν εκ των δύο ευρωπαϊκών δορυφόρων Sentinel-2, καταγράφοντας την καμένη έκταση.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Πώς φαίνεται από το διάστημα η πύρινη λαίλαπα

Σύμφωνα με την δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20 Μαΐου. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Σήμερα Παρασκευή (21/5) αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις, με την φωτιά να έχει φτάσει σε σημείο να ρυπαίνει την ατμόσφαιρα.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας δορυφόρος

Χαρδαλιάς για φωτιά στην Κορινθία: Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα & δόθηκε μάχη για να σωθούν σπίτια - Πότε χρησιμοποιείται το 112

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην Πολιτική Προστασία, για την εξέλιξη της φωτιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας.

Νίκος Χαρδαλιάς: «Κάηκαν πάνω από 40.000 στρέμματα & δόθηκε μάχη για να σωθούν σπίτια»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν πολλά τα μέτωπα και δόθηκε μεγάλη μάχη σε πολλούς οικισμούς. Σε κάποιους από αυτούς πέρασε από μέσα όπως είπε.

«Προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την επέκταση της φωτιάς προς τα νότια, αλλά και προς την πόλη των Μεγάρων», σημείωσε στην συνέχεια ο υφυπουργός.

Οι ριπές ανέμων ξεπερνούσαν τα 8 μποφόρ και οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το σύστημα Copernicus μέχρι στιγμής η απεικόνιση δείχνει ότι έχουν καεί πάνω από 40.000 στρέμματα και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος, σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share