Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εμβόλια: Ποινή για αλλαγή ημερομηνίας - Όλα όσα ισχύουν

Σας αφορά

21 Μαΐου 2021 12:52
Εμβόλια: Ποινή για αλλαγή ημερομηνίας - Όλα όσα ισχύουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, το πρωί της Παρασκευής (21/5) μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε στην πορεία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Μάλιστα, εξήγησε ποιες ηλικιακές ομάδες παίρνουν σειρά στην εμβολιαστική αλυσίδα.

Απαντώντας για την ποινή των 16 ημερών που επιβάλλεται σε όσους έχουν αλλάξει το ραντεβού τους, ο Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι αυτό σημαίνει ότι κάποιος για την ποινή των 16 ημερών έχει αλλάξει το ραντεβού του δυο φορές, και ξεκαθάρισε πως αυτό δεν συμβαίνει αν κάποιος πολίτης έχει αλλάξει ραντεβού μια φορά.

όσα είπε για την ποινή των εμβολιασμών

Όπως είπε η αλλαγή των ραντεβού δεν μπορεί να γίνει χωρίς όριο καθώς αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα και τόνισε πως αρχικά η ποινή ήταν 30 ημέρες και την κατέβασα στις 16 ημέρες.

Για τις ηλικιακές ομάδες 35 – 39 και 30-35 ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως μετά και αναλόγως με την ροή εμβολιασμού των 40-44 ετών, αλλά μέσα στον Μάιο. Παράλληλα, ανέφερε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20 -29 η πλατφόρμα θα ανoίξει τον Ιούνιο, και δεν θα εμβολιαστούν με εμβόλιο AstraZeneca.

«Δεν υπάρχουν αποφάσεις θεσμοθετημένες αυτή την στιγμή», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς, ωστόσο η εθνική επιτροπή λέει ότι όσοι έχουν νοσήσει θα κάνουν μια δόση. Ο κ. Γεωργαντάς, ξεκαθάρισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν αποφάσεις και ανακοινώσεις. Τόνισε ακόμα ότι 955.000 πολίτες έχουν πάρει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Για τον εμβολιασμό στα νησιά σημείωσε είπε ότι είναι «θετικά τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία”» και πρόσθεσε ότι «μέχρι τέλος Μαΐου αναμένουμε να έχουν εμβολιαστεί καθολικά τα νησιά πλην της Κρήτης που ακολουθεί το Πρόγραμμα Ελευθερία»

Για το ερώτημα πολλών που έχουν κάνει την πρώτη δόση με AstraΖeneca και θέλουν να κάνουν δεύτερη δόση με άλλο εμβόλιο ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι «θα το διαχειριστούμε κι αυτό τις επόμενες ημέρες».

Ωστόσο, κάλεσε τους πολίτες «να μην ακυρώνουν συνεχώς το ραντεβού τους γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην εμβολιαστική αλυσίδα».

Δείτε αναλυτικά το video παρακάτω:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share