Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Η φωτιά ξεκίνησε από καύση υλικών σε ελαιώνα

Αποκάλυψη Χαρδαλιά

20 Μαΐου 2021 20:16
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Η φωτιά ξεκίνησε από καύση υλικών σε ελαιώνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (19/5) από το Σχίνο Κορινθίας έχει φτάσει μέχρι τα Μέγαρα και καίει τα πάντα στο πέρασμά της.

H φωτιά έφτασε στον οικισμό, ο οποίος εκκενώθηκε εσπευσμένα, ενώ δόθηκε εντολή να παρέμβει ο στρατός, προκειμένου να απεγκλωβιστούν άτομα με αναπηρίες.

Από το σημείο δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπήρχε κίνδυνος εγκλωβισμού τους. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο το οποίο κινείται ανεξέλεγκτα και έχει πλέον επεκταθεί σε σπίτια.

Εντούτοις δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα για το τι ακριβώς έχει καεί. Την ίδια ώρα ακόμη και κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Αιγειρούσες – Ντουράκος, Ανω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου, ενώ η Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς με έκτακτη ενημέρωση, ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκε το αίτιο της μεγάλης πυρκαγιάς, λέγοντας ότι ξεκίνησε από καύση υπολοίπων -δηλαδή υλικών- στον ελαιώνα και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 έως και 8 μποφόρ. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και ότι αναμένεται δύσκολη νύχτα. Τόνισε, δε, πως μέχρι στιγμής έχουν καεί τουλάχιστον 20.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

«Ενημερωτικά για τη μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Η φωτιά ξεκίνησε χθες το βράδυ σε ελαιώνα στην περίμετρο του χωριού Σχίνος, με ανέμους έντασης 7-8 μποφόρ.

Έγιναν απομακρύνσεις κατοίκων σε πολλές περιοχές.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 10 τμήματα πεζοπόρου και υδροφόρες του Δήμου. Επί τόπου βρίσκεται το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος. Με το πρώτο φως της ημέρας όλα τα ενεάρια μέσα που υπήρχαν στη διάθεσή μας, εντάχθηκαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της ΔΑΕ, του ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Επιβεβαιώνεται καύση υπολοίπων -σ.σ. υλικών- σε Ελαιώνα. Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους». είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share