Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022

Σοκ στο Κορωπί: Νεκρός άνδρας σε τροχαίο

Τραγωδία στην περιοχή

20 Μαΐου 2021 11:42
Σοκ στο Κορωπί: Νεκρός άνδρας σε τροχαίο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκ στην κοινωνία του Κορωπίου έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός υπαλλήλου του Δήμου Κρωπίας σε τροχαίο στην οδό Ηφαίστου.

Ο δημοτικός υπάλληλος Π. Τ. επέστρεφε στην οικία του μετά την λήξη της βάρδιάς του με την μοτοσικλέτα του και ενεπλάκη σε σύγκρουση με άλλο όχημα με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του, με ένα ακόμη τραγικό περιστατικό να έχει λάβει τόπο στην Πάτρα.

Τροχαίο στο Κορωπί

Οι συνθήκες θανάτου του υπαλλήλου του Δήμου Κρωπίας

Οι ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Η είδηση της απώλειας του δημοτικού υπαλλήλου στον τομέα Καθαριότητας, Π. Τ. έγινε γνωστή τις βραδινές ώρες.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν την οδύνη τους για την ξαφνική αυτή απώλεια. Εκ μέρους του Δήμου Κρωπίας στέλνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του, στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του καταλήγει στη δήλωσή του.

Σε ανάλογη ανακοίνωση προέβη και το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων «Κέκρωψ» του Δήμου Κρωπίας.

Τι κάνουμε σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος

  • Να σταματήσουμε το όχημά μας χωρίς όμως από τη στάθμευσή μας να δημιουργούνται πρόσθετοι κίνδυνοι για την κυκλοφορία.
  • Να λάβουμε μέτρα κυκλοφοριακής ασφάλειας, προειδοποιώντας τους υπόλοιπους οδηγούς που πλησιάζουν ότι έγινε ατύχημα.
  • Να ελέγξουμε εάν υπάρχουν τραυματίες από τη σύγκρουση και σε θετική περίπτωση να ειδοποιήσουμε άμεσα το ΕΚΑΒ.
  • Να ειδοποιήσουμε την Αστυνομία και να παραμείνουμε στον τόπο του ατυχήματος έως ότου φθάσουν οι αρμόδιες αρχές.
  • Να προσφέρουμε την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στους παθόντες.
  • Εφόσον από τη σύγκρουση υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί να εμποδίσουμε την μεταβολή των στοιχείων (μετακίνηση οχημάτων, εξαρτημάτων κ.α) στον τόπο του ατυχήματος, η οποία θα μπορούσε να δυσχεράνει το έργο της Αστυνομίας.
  • Να ανταλλάξουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας, καθώς και κάθε χρήσιμη πληροφορία με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Καλό είναι να ειδοποιείται πάντα η Αστυνομία σε ένα τροχαίο ατύχημα! Βέβαια σε απλές περιπτώσεις, όπου υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, χωρίς τραυματισμό ατόμου, οι οδηγοί είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα έγγραφα και υπάρχει κοινή αποδοχή για τον τρόπο πρόκλησης του ατυχήματος, ίσως η καταγραφή του συμβάντος από τις ασφαλιστικές εταιρίες των οδηγών είναι αρκετή. Σε αυτή την περίπτωση κάποιες φωτογραφίες από τον τόπο του ατυχήματος ίσως θα φανούν χρήσιμες.

Επισημαίνεται ότι μόνο στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος με υλικές ζημιές και όταν ο ζημιωθείς δεν είναι παρών, ο οδηγός που προκάλεσε το ατύχημα μπορεί να αποχωρήσει από τον τόπο του ατυχήματος, με την προϋπόθεση ότι μέσα σε 24 ώρες θα ενημερώσει τον ζημιωθέντα με τον πιο κατάλληλο τρόπο ή θα αναφέρει το συμβάν στην Αστυνομία.

Στην περίπτωση που αντιληφθούμε ότι οδηγός που εμπλέκεται σε ένα τροχαίο εγκαταλείπει τον τόπο του ατυχήματος, όλοι οφείλουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας αλλά και την Τροχαία στο έργο της. Ας συγκρατήσουμε τα στοιχεία ταυτότητας αυτοπτών μαρτύρων, ή οποιαδήποτε στοιχεία μπορούμε (όπως φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, αριθμό κυκλοφορίας, τύπο και χρώμα οχήματος κ.α.), από οδηγούς που εγκαταλείπουν τον τόπο του ατυχήματος.

Πραγματικά, κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε ένα τροχαίο ατύχημα, πλην όμως κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει πως δεν θα ζήσουμε μια τέτοια, δυσάρεστη εμπειρία. Άρα, ας είμαστε λίγο πιο προετοιμασμένοι!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share