Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι - Γιατί δεν λειτούργησε το 112

Μεγάλη η καταστροφή

20 Μαΐου 2021 09:00
fotia-sxino-korinthia-alepoxori-ekkenosi
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου. Μέχρι στιγμής, η φωτιά έχει οδηγήσει στην προληπτική εκκένωση έξι οικισμών ενώ, όπως επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι, έκαψε και σπίτια.

Η φωτιά καίει στον ορεινό όγκο των Γερανείων. Οι άνεμοι είναι από χθες τη νύχτα δυτικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ κι οδήγησαν την πυρκαγιά στον ορεινό όγκο. Πριν από λίγο δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωσης και στο Αλεποχώρι κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού.

Μιλώντας στην «Ώρα Ελλάδος» ο Βασίλης Βαθρακογιάννης κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν λειτούργησε το 112 ξεκαθάρισε ότι ήταν κεντρική απόφαση για να μην προκληθεί πανικός και γιατί η κατάσταση ήταν απολύτως διαχειρίσιμη σε ό,τι αφορά στις εντολές εκκένωσης που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε 6 οικισμούς και δύο μοναστήρια.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εκκένωση -επίσης για προληπτικούς λόγους- των οικισμών Σχίνος, Βαμβακές, Αγία Σωτήρα, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και των μονών Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Το δύσκολο έργο της κατάσβεσης -καθώς στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι- συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι

Αυτή την ώρα στο μέτωπο που κινείται προς το Αλεποχώρι επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης με υδροφόρες.

Από αέρος κάνουν ρίψεις αέρος οκτώ αεροσκάφη, εννέα πετζετέλ και τρία ελικόπτερα.

Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο μετεωρολόγος Κλέραχος Μαρουσάκης τόνισε πως «στην περιοχή προς το μεσημέρι θα αυξηθεί η ένταση του ανέμου, θα πάει κοντά στα 7 Μποφόρ και οι άνεμοι θα υποχωρήσουν από το βράδυ».

Δείτε βίντεο από την περιοχή:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share