Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021

Συγκίνηση στο Σύνταγμα με την αλλαγή φρουράς και τους Ποντίους εύζωνες - Προκλητικοί για άλλη μια φορά οι Τούρκοι

Ημέρα Μνήμης 19 Μαΐου

19 Μαΐου 2021 20:59
syntagma-allagi-frouras-pontioi-genoktonia-pontiwn

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.

Στην αλλαγή της φρουράς Εύζωνες φορώντας την επίσημη στολή τους, αλλά και με την στολή των Πόντιων ανταρτών, τιμώντας έτσι τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που δολοφονήθηκαν πριν από 102 χρόνια.

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιούνται στο Σύνταγμα

Με μια προκλητική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σχολιάζει με ανυπόστατους ισχυρισμούς τη σημερινή μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων και στρέφει τα "βέλη" του στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για σφαγές, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και φρικαλεότητες εκ μέρους της Ελλάδας η οποία λειτούργησε, όπως σημειώνεται, ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

"Ο Αγώνας Ανεξαρτησίας, που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου 1919 υπό την ηγεσία του Μεγάλου Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που λαχταρούσαν την πατρίδα μας, όχι μόνο οδήγησε σε μια νίκη της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και στην ίδρυση της Δημοκρατίας μας , αλλά επίσης τερμάτισε τις φρικαλεότητες των εισβολέων και των συμμοριών που είχαν υπό τον έλεγχό τους την Ανατολία και χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για καταπιεσμένα έθνη που λαχταρούσαν την ανεξαρτησία.

Από αυτήν την άποψη, δεν πρέπει να ξεχνάμε την άμεση σκληρότητα της Ελλάδας, η οποία προσπάθησε να εισβάλει στην Ανατολία ως εργαλείο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της περιόδου, και απορρίπτουμε εντελώς τις

αβάσιμες δηλώσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των αρχών με το πρόσχημα της επετείου της 19ης Μαΐου 1919 και οι οποίες είναι γεμάτες παραλήρημα. Ομοίως, καταδικάζουμε τις προσπάθειες των αντι-Τουρκικών ομάδων συμφερόντων να εξαπατήσουν τρίτες χώρες προβάλλοντας τις παραμορφωμένες αξιώσεις, οι οποίες δεν έχουν ιστορική βάση, έξω από την Ελλάδα.

Δεν έχει αξιοπιστία να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα, η οποία καταγράφηκε σε ιστορικά αρχεία με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξε όταν εισέβαλε στη Σμύρνη στις 15 Μαΐου 1919 και ξεκίνησε μια σφαγή στην Ανατολία, με την υποστήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Αντιμέτωποι με την τρομακτική διάσταση των φρικαλεοτήτων που διαπράχθηκαν κατά τους πρώτους μήνες της ελληνικής κατοχής, οι Σύμμαχοι έπρεπε να ερευνήσουν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τη σύσταση Επιτροπής Ερευνών και αποκαλύφθηκε στην έκθεση ότι αυτή η κατοχή μετατράπηκε σε μια επαίσχυντη εισβολή.

Καλούμε την ελληνική ηγεσία να αντιμετωπίσει τη δική της ιστορία, να θυμηθεί τις ελληνικές φρικαλεότητες που αντικατοπτρίζονται στις εκθέσεις της Επιτροπής Ερευνών, και να αποδεχτεί τα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας, των οποίων οι πράξεις στο 59ο άρθρο της Συνθήκης Ειρήνης της Λωζάνης καταγράφονται ως αντίθετες με το νόμο του πολέμου.

Μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας, υπάρχουν σημαντικά διδάγματα που πρέπει να μάθει η σημερινή ελληνική ηγεσία από το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Βενιζέλος πρότεινε τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της

Δημοκρατίας μας, ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα για ανεξαρτησία στις 19 Μαΐου 1919, για Βραβειο Νομπελ Ειρηνης. Σας υπενθυμίζουμε ότι η εγκατάλειψη της ανεύθυνης κατανόησης της πολιτικής για την ανάγνωση της ιστορίας προς τα πίσω θα είναι κατά κύριο λόγο προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Καλούμε την Ελλάδα να συνεργαστεί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούμενο μέλλον με βάση τη συνεργασία, αντί να προσπαθεί να παραμορφώσει τα γεγονότα."

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share