Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021

Θρίλερ στη Χαλκίδα: Επανέφεραν στη ζωή μωρό οκτώ μηνών χωρίς σφυγμό!

Είχε πέσει από το κρεβάτι του μπροστά στα μάτια των γονιών του - Τι να κάνεις αν πνίγεται το παιδί

19 Μαΐου 2021 13:23
Θρίλερ στη Χαλκίδα: Επανέφεραν στη ζωή μωρό οκτώ μηνών χωρίς σφυγμό!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας χωρίς σφυγμό κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή οι γιατροί. Ενώ, ανατριχίλα ακόμη και στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας έχει προκαλέσει η υπόθεση του νεογέννητου μωρού, το οποίο εντοπίστηκε παρατημένο σε χωράφι στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το lamiareport.gr, το μωρό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα της Τετάρτης από το καμπ της Ριτσώνας. Όπως είπαν οι γονείς του, το παιδί έπεσε από το κρεβατάκι του και μετά την πτώση του δεν εμφάνιζε σφυγμό. Το θαύμα όμως έγινε και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε με μηχανική υποστήριξη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επανέφεραν στη ζωή μωρό οκτώ μηνών στη Χαλκίδα

Τι να κάνεις αν πνίγεται το μωρό ή το παιδί - Οι κινήσεις για πρώτες βοήθειες στην πνιγμονή παιδιών

Η πνιγμονή συμβαίνει όταν ένα ξένο σώμα, για παράδειγμα ένα κομμάτι τροφής σφηνωθεί στο πίσω μέρος του λαιμού και με αυτόν τον τρόπο αποφράζει την είσοδο προς την τραχεία.

Σε μια τέτοια περίπτωση το παιδί μπορεί να εμφανίσει δυσκολίες στην αναπνοή και να μελανιάσει. Εάν έχει τις αισθήσεις του μπορεί να προσπαθήσει να σας δείξει ότι πνίγεται, δείχνοντας ή πιάνοντας τον λαιμό του με τα χέρια του.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Μη δοκιμάσετε να κάνετε μαλάξεις στην κοιλιά ή το στήθος τους βρέφους γιατί μπορεί να προκαλέσετε βλάβη στα εσωτερικά του όργανα.

Αν το μωρό δυσκολεύεται να αναπνεύσει ή πνίγεται από κάποιο αντικείμενο, θα χρειαστεί να δράσεις ταχύτατα για να αφαιρέσεις το αντικείμενο που του φράσσει τη δίοδο του αέρα.

Δώσε του χτυπήματα στην πλάτη

Ξάπλωσε το μωρό, με το πρόσωπο προς τα κάτω, πάνω στο βραχίονά σου, στηρίζοντας το κεφάλι του και το λαιμό του με το ένα χέρι. Κράτησε το κεφάλι χαμηλότερα από το σώμα. Δώσε του 5 σταθερά χτυπήματα στην πλάτη, ανάμεσα στις ωμοπλάτες, με τη βάση της παλάμης.

Κάνε του 5 πιέσεις στο στήθος

Πιάσε το βρέφος σαν «σάντουιτς» με τα δύο σου χέρια και γύρισέ το ανάσκελα. Κράτησε το κεφάλι χαμηλότερα από το σώμα. Κάνε του 5 πιέσεις στο στήθος όπως στην τεχνητή αναπνοή, αλλά με πιο αργό ρυθμό.

Κοίταξε μέσα στο στόμα του μωρού

Αν δεις το αντικείμενο προσπάθησε να το αφαιρέσεις με τα δάχτυλά σου. Αυτό πρέπει να το κάνεις μόνο ΑΝ βλέπεις το αντικείμενο!!!

Συνέχισε τα χτυπήματα στην πλάτη και τις πιέσεις στο στήθος έως ότου το αντικείμενο αφαιρεθεί ή έως ότου το μωρό μπορέσει να αναπνεύσει.

Αν το βρέφος χάσει τις αισθήσεις του, ξεκίνησε τεχνητή αναπνοή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share