Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021

Το κάνουν αλλιώς... τους διώχνουν: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα στελέχη της ΕΜΑΚ

«Θυελλώδεις» οι αντιδράσεις για την απόφαση του αρχηγείου

18 Μαΐου 2021 19:59
Το κάνουν αλλιώς... τους διώχνουν: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τα στελέχη της ΕΜΑΚ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια απόφαση, που σίγουρα θα ξεσηκώσει αντιδράσεις, αφορά τα στελέχη που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών, την ευρέως γνωστή ως ΕΜΑΚ, καθώς ο εμβολιασμός έναντι του κορωνοϊού καθίσταται υποχρεωτικός.

Σύμφωνα με το Open, η διαταγή του αρχηγείου της Πυροσβεστικής ορίζει ότι στο εξής στην ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνο όσοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό, τη στιγμή που υπάρχουν εξελίξεις για την χορήγησή του εμβολίου.

Σε αντίθετη περίπτωση θα δρομολογηθεί η αντικατάσταση τους στις εν λόγω υπηρεσίες από άλλους υπάλληλους του ΠΣ που θα έχουν εμβολιαστεί. Με απλά λόγια όσοι δεν εμβολιάζονται θα απομακρύνονται από την ΕΜΑΚ και θα αντικαθίστανται.

Οι εργαζόμενοι έχουν περιθώριο να κάνουν το εμβόλιο έως τις 11 Ιουνίου και τρεις ημέρες περιθώριο, δηλαδή μέχρι τις 21 του μήνα, να κάνουν γνωστές τις προθέσεις τους. Τα ζητήματα ωστόσο που τίθενται είναι αρκετά. Το ένα αφορά την επιβολή εμβολιασμού ως προϋπόθεση εργασίας -κάτι που παρατηρείται πρώτη φορά και δεν έγινε ούτε για τους υγειονομικούς- και το δεύτερο το τι θα συμβεί σε όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν, αφού πρόκειται για άνδρες με ειδική εκπαίδευση.

Το σχόλιο του αρχηγείου μετά τη δημοσίευση του γεγονότος

Από την πλευρά του, το αρχηγείο κάνει λόγο για μια απόφαση προς τη θετική κατεύθυνση που έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι η ΕΜΑΚ υπάγεται στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συνδράμει στην Ελλάδα και τοι εξωτερικό με τον εμβολιασμό να αποτελεί στοιχείο εξασφάλισης αδιάληπτης επιχειρησιακής λειτουργίας. Ξεκαθαρίζεται πως όσοι για τους δικούς τους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν δεν απομακρύνονται από το σώμα απλά μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share