Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Καίγεται η χώρα και η θερμοκρασία φτάνει στους...» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Μέχρι πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος;

18 Μαΐου 2021 19:26
«Καίγεται η χώρα και η θερμοκρασία φτάνει στους...» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως η αίσθηση της ζέστης θα συνεχίσει να υπάρχει, έστω και με ένα μικρό διάλειμμα.

Ο ίδιος επεσήμανε στην ΕΡΤ, ότι και αύριο (19/5) θα έχουμε λιακάδα σε όλη την χώρα, με τους ανέμους στα 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 33 βαθμούς, με τις συνθήκες να παραμένουν αρκετά θερμές, όπως ανέφερε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Η πορεία των συνθηκών τις επόμενες μέρες

Το επόμενο διήμερο, βέβαια, με τους ανέμους να γίνονται βοριάδες, η θερμοκρασία θα πέσει, αλλά προς το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα σημειώσει εκ νέου άνοδο, χωρίς τελικά να υπάρξουν και έντονα φαινόμενα.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση από την Πέμπτη - Που θα χτυπήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Καιρός: Για σήμερα Τρίτη ο καιρός θα είναι πολύ καλός σε ολόκληρη τη χώρα και η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί. Ωστόσο, από αργά το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι άστατος με ισχυρά καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, ένα «ψυχρό» μέτωπο από την Κεντρική Ευρώπη θα μετατοπιστεί προς τα νότια νοτιοανατολικά τμήματα. Οι έντονες θερμοκρασιακές διαφορές που θα προκύψουν δημιουργούν έντονη θερμική αστάθεια, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φαινομένων με δυναμική.

Καιρός: Αλλάζει και χαλάει από την Πέμπτη

Έτσι, βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν τα βορειοανατολικά τμήματα, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή στους πολίτες για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων (κεραυνών,έντονο χαλάζι) από την πρόσκαιρη κακοκαιρία την Παρασκευή.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share