Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Μπακογιάννης: Ανακοίνωσε παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους με αύξηση προϋπολογισμού και συνεργασία με ιδιώτες

Πράσινο, καθαριότητα και διευκολύνσεις ΑΜΕΑ, οι προτεραιότητες μετά το περσινό λίφτινγκ των πλατειών

18 Μαΐου 2021 14:00
kostas-mpakogiannis-athina-anaptyksi-katharismos-plateion

Η οικονομική ζωή της πόλης σταδιακά επανέρχεται και υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ 100,3 ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Έχουμε λογούς να αισιοδοξούμε και το βλέπουμε και στην Αθήνα που χτυπήθηκε η ραχοκοκαλιά της από την πανδημία, σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.

Τόνισε ότι στόχος είναι η ανάπτυξη της Αθήνας με έμφαση στο δημόσιο χώρο και παρεμβάσεις στο κομμάτι της καθαριότητας με νέο εξοπλισμό, με βυθιζόμενους κάδους μέσα στην πόλη, πεζοδρομία σε 129 γειτονίες, φύτευση δέντρων και ράμπες με αισθητήρες για ανθρώπους με αναπηρία.

Ετοιμάζεται η ανάπλάση στο Λόφο Στρέφη

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε επίσης ότι αυξάνεται ο προϋπολογισμός για το πράσινο στη πόλη με την συνδρομή ιδιώτη, ετοιμάζεται μέσα στο χρόνο ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη ενώ θα τεθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου για το λόφο του Φιλοπάππου με εργασίες που αφορούν το φωτισμό, την φύλαξη την αντικεραυνική προστασία κ.ά.

Καθαρισμός πλατειών σε Εξάρχεια και Κολωνάκι

Κυριακάτικη «γενική καθαριότητα» είχαν και πάλι τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων σε πλατεία Εξαρχείων και Κολωνακίου προχθές. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας, χρησιμοποιώντας πέντε μεγάλα σάρωθρα και πέντε πλυστικά μηχανήματα, καθάρισαν και έπλυναν τους δρόμους των δύο πυκνοκατοικημένων περιοχών στην καρδιά της Αθήνας.

Στιγμιότυπο από την επιχείρηση καθαριότητας την Κυριακή

Η επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι, καθώς τις εργάσιμες μέρες οι δρόμοι είναι επιβαρυμένοι κυκλοφοριακά, με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση δράσεων τόσο μεγάλης έκτασης. Ανάλογες παρεμβάσεις έχουν προηγηθεί στην περιοχή της Κυψέλης στην 6η Δημοτική Κοινότητα και πριν από δύο εβδομάδες σε Μεταξουργείο, Βοτανικό, Πετράλωνα στην 3η Δημοτική Κοινότητα.

Δημοτικά ιατρεία

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων επεκτείνει τη λειτουργία των πολυδύναμων δημοτικών ιατρείων της Αθήνας. Ήδη, λειτουργεί βάσει του νέου μοντέλου, το Δημοτικό Ιατρείο του 6ου Δημοτικού Διαμερίσματος στην οδό Χανίων στην Κυψέλη από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Σχεδιάζεται ακόμα η δημιουργία Δημοτικού Ιατρείου στην 7η Δημοτική Κοινότητα (η μόνη η οποία, αν και πολυπληθέστατη, δεν διαθέτει) καθώς επίσης και η κτιριακή αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων του Νέου Κόσμου (2η Δημοτική Κοινότητα), και της οδού Σόλωνος (1η Δημοτική Κοινότητα) που έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share