Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κινέζος γέμιζε μαξιλαροθήκες με ισπανικό χασίς και το παραλάμβανε στην Αθήνα ταχυδρομικά

Κατασχέθηκαν 21 κιλά κάνναβη

18 Μαΐου 2021 13:43
Κινέζος γέμιζε μαξιλαροθήκες με ισπανικό χασίς και το παραλάμβανε στην Αθήνα ταχυδρομικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 42χρονος Κινέζος έφερνε στην Αθήνα ναρκωτικά με έναν περίεργο τρόπο, αλλά τελικά η αστυνομία κατάφερε να τον συλλάβει.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με εισαγωγή, μέσω αποστολής, αεροπορικώς, ταχυδρομικών δεμάτων ποσοτήτων με ακατέργαστη κάνναβη στην Ελλάδα, εντοπίστηκε το ύποπτο δέμα, προερχόμενο από την Ισπανία. Παράλληλα, διαβάστε για τη σύλληψη στη Γλυφάδα για διακίνηση ναρκωτικών κάθε είδους.

Σύλληψη Κινέζου για ναρκωτικά

Μέσα στο δέμα είχαν τοποθετηθεί πέντε νάϊλον συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένες σε μαξιλαροθήκες, με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους πέντε κιλών και 30 γραμμαρίων. Τη στιγμή που ο αλλοδαπός παραλάμβανε το συγκεκριμένο δέμα συνελήφθη από αστυνομικούς τους Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι υποδύθηκαν τους υπαλλήλους εταιρείας ταχυμεταφορών.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι κύκλωμα ναρκωτικών εισήγαγε, με τη μέθοδο των ταχυδρομικών δεμάτων, από την Ισπανία στην Ελλάδα, άλλα τρία δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη βάρους 16 κιλών και 180 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν.

Εντοπίστηκαν 50 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο στους Αγίους Θεοδώρους

Το πλοίο είχε ξεκινήσει από τη Βραζιλία όπου εκτός από σόγια - όπως ήταν δηλωμένο- μετέφερε και ναρκωτικά.

Όλα τα είχαν σκεφτεί οι διακινητές και αρμόδιοι της μεταφοράς των ναρκωτικών εκτός από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε εξονυχιστικό έλεγχο στο πλοίο που είχε ως αφετηρία τη Βραζιλία. Μόλις αυτό έδεσε στους Αγίους Θεοδώρους ξεκίνησε η έρευνα. Παράλληλα, διαβάστε για το πλοίο που κινδυνεύει να βυθιστεί.

Εντοπίστηκαν 50 κιλά κοκαΐνη σε πλοίο

Το πλοίο είχε εντοπιστεί από τα ανοιχτά της Αίγινας και παρακολουθείτο, καθώς το λιμενικό είχε πληροφορίες πως σε αυτό μεταφέρονται εκτός από σόγια το οποίο ήταν και το φορτίο του, και ποσότητα ναρκωτικών.

Το πλοίο όπου εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά

Τελικά όταν αυτό έδεσε στους Αγίους Θεοδώρους ξεκίνησε ένας εξονυχιστικός έλεγχος με βατραχανθρώπους, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και μεγάλη δύναμη του λιμενικού. Από τις έρευνες βρέθηκαν περισσότερα από 50 κιλά κοκαΐνης συσκευασμένα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share