Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πατούλης: Ο μυστικός μου γάμος... σε βιβλίο - Σε βιβλίο για τη μάνα του οι αποκαλύψεις - Το πρόσφατο σχόλιο Μαρίνας Πατούλη

Τι αποκαλύπτει για πρώτη φορά

18 Μαΐου 2021 12:35
giorgos-patoulis-vivlio-gamos-marina-patouli

Το βιβλίο με την εξομολόγηση ζωής του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τίτλο "Τίποτα δεν ήταν εύκολο - Η ηρωίδα μάνα μου", κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, με αποκαλύψεις για τον γάμο του με τη Μαρίνα Πατούλη.

Στην διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου του στην οποία πήγε μαζί με το γιο του, ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε ως τον ελάχιστο φόρο τιμής στην αγαπημένη του μητέρα τη συγγραφή του βιβλίου, "ένα πόνημα ζωής, για όλα όσα μας δίδαξε, για τις αξίες και τα ιδανικά που μας εμφύσησε" όπως ανέφερε.

Το βιβλίο του Γιώργου Πατούλη με τίτλο 'Τίποτα δεν ήταν εύκολο - Η ηρωίδα μάνα μου'

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, όπως είπε, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας δυνατής και συνάμα τρυφερής γυναίκας, που μεγάλωσε τα παιδιά της με περίσσευμα αγάπης. «Το βιβλίο αυτό είναι αφιερωμένο σε μια γυναίκα που δεν άφησε τίποτα στην τύχη του, που όλα τα κατάφερε με σκληρή δουλειά και αγώνα».

Το Γιώργου Πατούλη με τίτλο 'Τίποτα δεν ήταν εύκολο - Η ηρωίδα μάνα μου'

Ο κρυφός γάμος του Γιώργου Πατούλη

Μετά από μια μεγάλη αναφορά στα παιδικά του χρόνια και τον τρόπο που τους μεγάλωσε η ηρωίδα μάνα τους, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στον κρυφό γάμο του.

Ο ίδιος μιλά για τη γνωριμία του με τη Μαρίνα Πατούλη στην Πάρο, τα φοιτητικά χρόνια αλλά και τον κρυφό γάμο που έκανε μαζί της το 1986 στο Μαρούσι, προκειμένου να πάρει η Μαρίνα μεταγγραφή στην Αθήνα από τα Ιωάννινα όπου είχε περάσει.

«Τρεις μήνες μετά τη γνωριμία μας παντρευτήκαμε με πολιτικό γάμο στο Μαρούσι το 1986. Τότε δεν ήξερα καλά καλά πού πέφτει το Μαρούσι. Μετά έγινα δήμαρχος. Κανείς δεν ήξερε ότι είχα παντρευτεί. Ούτε η μητέρα μου, ούτε ο πατέρας μου, ούτε ο αδελφός μου. Μόνο δύο φίλες της Μαρίνας, που ήταν μάρτυρες. Λίγο αργότερα το είπε στη μητέρα της. Επειδή όμως ο πατέρας της ήταν αυστηρός, για να είμαστε μαζί έπρεπε να φανεί ότι την έχω ζητήσει σε λόγο. Το είπα στον πατέρα μου, όχι όμως στη μητέρα μου, και μου πρότεινε να πάμε μαζί να ζητήσουμε το χέρι της Μαρίνας με την οποία βέβαια είχαμε ήδη παντρευτεί. Έτσι και έγινε. Πήγαμε κάποια στιγμή στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη. Κρατούσα τότε πίσω από την πλάτη μου ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα. Όταν όμως πήγα να της τα δώσω διαπίστωσα ότι είχαν πέσει τα περισσότερα και είχαν μείνει λίγα και φυσικά η ζελατίνα... Τελικά παντρευτήκαμε με θρησκευτικό γάμο στη Μητρόπολη Αθηνών το 1991. Και χτίσαμε το κοινό μας σπίτι στην Πεύκη με αντιπαροχή, στο οικόπεδο που είχε η γιαγιά της Μαρίνας».

Πατούλης: Ο μυστικός μου γάμος... σε βιβλίο

Η Μαρίνα Πατούλη για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό

Για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό αλλά και την ανακοίνωση της Περιφέρειας που την αναφέρει μόνο με το πατρικό της επώνυμο και όχι με αυτό του συζύγου της μίλησε η Μαρίνα Πατούλη στην κάμερα της εκπομπής «Το πρωινό».

Η Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη αναφέρθηκε ακόμα και στη σχέση που διατηρεί σήμερα με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Γιώργο Πατούλη, τονίζοντας πως δεν θα πάψει ποτέ να τον θαυμάζει.

«Ήταν μια δύσκολη εμπειρία, όταν μου ανακοινώθηκε ότι είμαι θετική στην Covid-19, δεδομένου ότι ανήκω στις ευπαθείς ομάδες. Έπαθα το πρώτο σοκ, μια αίσθηση πανικού. Ένα αίσθημα ευθύνης όχι μόνο για την προσωπική μου υγεία αλλά και για την οικογένειά μου και απέναντι στους ανθρώπους με τους οποίους είχα έρθει σε επαφή τις τελευταίες ημέρες».

Η Μαρίνα Πατούλη για την περιπέτειά της με τον κορωνοϊό

Όπως λέει «θεώρησα ότι πρέπει να τους ενημερώσω. Πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι η ελευθερία είναι το εμβόλιο και είναι σημαντικό όλοι να εμβολιαστούμε. Δεν με ενόχλησε που η ανακοίνωση της Περιφέρειας με ανέφερε ως “Μαρίνα Σταυράκη” και όχι ως “Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη”. Το επώνυμό μου είναι Σταυράκη, με αυτό το όνομα δραστηριοποιούμαι και ως φιλόλογος, το πατρικό μου. Είμαι και Πατούλη, αυτό το έχουμε χτίσει μαζί με τον σύζυγό μου».

«Τώρα, τι Σταυράκη τι Πατούλη, είμαι η Μαρίνα της καρδιάς όσων με αγαπούν. Με τον Γιώργο είμαστε σε διάσταση. Ήταν μια προσωπική του απόφαση να αποτραβηχτεί από την οικογενειακή μας στέγη. Ήταν κάτι που με συγκλόνισε γιατί ήταν κάτι το αιφνίδιο του πράγματος και το ότι δεν είχα μια σαφή αιτιολόγηση όλου αυτού. Το να χωρίσεις είναι ένα αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, το θέμα είναι ο τρόπος. Ο τρόπος είναι που πληγώνει και αφήνει σημάδια.

«Αφού λέει ότι νιώθει αγάπη και τρυφερότητα για μένα είναι καλό. Σε μια σχέση ζωής αν την διαγράψεις είναι σαν να απομυθοποιείς τον ίδιο σου τον εαυτό… Δίνω ελαφρυντικά στο ότι κάποια στιγμή μπορεί να μη γίνεται να πορευτούμε μαζί. Θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια, να πετύχει τους στόχους του, δε θα πάψω ποτέ να τον θαυμάζω. Παράλληλα, δεν θα πάψουμε να είμαστε δυο καλοί γονείς για το παιδί μας. Ένας κακός γάμος δεν παύει να είναι ένα καλό διαζύγιο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share