Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας

Μάσκα ακόμα και στα αυτοκίνητα

18 Μαΐου 2021 11:59
Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων προστασίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η άρση των μέτρων και το τέλος του sms έχει φέρει χαλάρωση και στα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Γι' αυτό και η αστυνομία θα κάνει εντατικούς ελέγχους προκειμένου να δει εάν υπάρχουν παραβάσεις.

Οι εμβολιασμοί, σε συνδυασμό με την βελτίωση του καιρού και την άρση μιας σειράς από περιοριστικά μέτρα, είχε ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος πολιτών να αρχίσει να λαμβάνει εμφανώς λιγότερο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι, ωστόσο, ανησυχούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι «ο κορονοϊός παραμένει εδώ». Η ανησυχία εκφράστηκε και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Παράλληλα, διαβάστε για το ενδεχόμενο τοπικών lockdown μέσα στο καλοκαίρι.

Με φόντο αυτή την ανησυχία, η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο για ένταση των ελέγχων, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν ατονήσει. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα «restart» που θα επιχειρηθεί, ύστερα από ένα διάστημα «χαλάρωσης» των ελέγχων.

Έλεγχοι της αστυνομίας παντού

Στο πλαίσιο αυτό θα γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης για την τήρηση των μέτρων (φυσικές αποστάσεις, αποστάσεις ανάμεσα σε τραπέζια, χρήση μάσκας από το προσωπικό κλπ) αλλά και τήρηση του ωραρίου. Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή διοργάνωσης κορονοπάρτι σε υπαίθριους χώρους. Εντολές θα δοθούν και για την επιβολή προστίμων σε όσους δεν φορούν μάσκα εκεί όπου είναι υποχρεωτική. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας παραμένει να είναι ύψους 300 ευρώ.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει και ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που παίρνουν το λεωφορείο για να πάνε σε κάποια από τις παραλίες της Αττικής, χωρίς να φορούν μάσκα.

Χρήση μάσκας στα αυτοκίνητα

Χρήση μάσκας στα αυτοκίνητα

Έλεγχοι θα γίνονται και σε διερχόμενα αυτοκίνητα για να ελέγχεται ο αριθμός των επιβατών. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους επιβάτες εάν δεν επρόκειτο για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00.30 μέχρι τις 5.00 το πρωί. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ημέρες όπως η Παρασκευή και το Σάββατο έχει παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση (δεδομένου της προχωρημένης ώρας) στους δρόμους της πρωτεύουσας, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι αρκετοί είναι αυτοί που διασκεδάζουν μετά τις 00.30 και επιστρέφουν στο σπίτι τους τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να δούμε ακόμα και καθολικούς ελέγχους οχημάτων σε κεντρικές λεωφόρους για τον έλεγχο των δικαιολογητικών μετακίνησης μετά τις 00.30.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share