Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις 4000 νοσηλευτών ανακοίνωσαν Κικίλιας - Βορίδης!

Ξεκίνησαν οι άδειες για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ

18 Μαΐου 2021 08:23
Προσλήψεις 4000 νοσηλευτών ανακοίνωσαν Κικίλιας - Βορίδης!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Οπως τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, υλοποιούν τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και θα έχει προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Με αφορμή τη συγκεκριμένη, ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση για το νοσηλευτικό προσωπικό της Πατρίδας μας, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας, οι δύο Υπουργοί προχώρησαν στην παρακάτω κοινή δήλωση:

«Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία.

Προσλήψεις 4000 νοσηλευτών ανακοίνωσαν Κικίλιας - Βορίδης!

»Οι νοσηλευτές αυτοί θα προσληφθούν με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ειδικά για τους νοσηλευτές που υπηρέτησαν ως επικουρικοί στην πανδημία, θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της συνεισφοράς τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!

»Η στήριξη των δομών υγείας θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και αποτελεί παρακαταθήκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας του 21ου αιώνα».

Κικίλιας: Άρση της αναστολής αδειών του υγειονομικού προσωπικού από αύριο

Μετά από μήνες σκληρής και κοπιαστικής εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο υπηρέτησε τους ασθενείς με αυτοθυσία και αυταπάρνηση απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού , από αύριο η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε άρση της αναστολής των αδειών τους. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εξέλιξης της επιδημίας Covid-19.
Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, σήμερα, και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έδωσε τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία του υγειονομικού προσωπικού του ΕΣΥ, δηλώνοντας την άρση της αναστολής των αδειών στις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ.

Με δική του απόφαση, όπως είπε, «και μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωράμε από αύριο 13 Μαΐου στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), του ΕΚΕΑ, ΤΟΥ ΙΦΕΤ, της ΕΚΑΠΥ, των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΥΠΕ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε.

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό με αφορμή τη σημερινή μέρα, τονίζοντας ότι «σήμερα τιμάμε αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας το ΕΣΥ», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα αλλά και κάθε μέρα τιμάμε τους ανθρώπους μας που με αυταπάρνηση δίνουν καθημερινά τον μεγάλο αγώνα για τη ζωή. Όλους αυτούς που σε συνεργασία με τους γιατρούς μας και όλους τους επαγγελματίες υγείας έχουν συντελέσει να πετύχουμε κάτι αξιοθαύμαστο και καθόλου αυτονόητο: Να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μην καταρρεύσει, όπως συνέβη σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, με συστήματα Υγείας πολύ πιο ισχυρά από το δικό μας. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε», είπε.

Κικίλιας: Αγγίζουμε τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η Ελλάδα τις τελευταίες 7 ημέρες βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data, είπε απόψε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και προσέθεσε πως «στο ποσοστό του πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένο, η Ελλάδα είναι στην 8η θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106.000 εμβολιασμούς είπε και ανέφερε πως από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε και μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν πραγματοποιηθεί 3.915.568 εμβολιασμοί.

«Στο τέλος της ημέρας θα αγγίξουμε τα 4.000.000 εμβολιασμούς και θα τα ξεπεράσουμε αύριο νωρίς το πρωί. 2,6 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 24,59% του πληθυσμού και περισσότερο από 1,3 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, σε ποσοστό που ξεπερνά το 13%» σημείωσε.

Ο υπ. Υγείας τόνισε πως είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το ποσοστό εμφάνισης στο ραντεβού με την “Ελευθερία” αγγίζει το 97%, «στοιχείο που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε, και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις Ελληνίδες και στους Έλληνες για την αθρόα προσέλευσή τους στα εμβολιαστικά κέντρα».

Μιλώντας για την “Γαλάζια Ελευθερία” που αφορά τους εμβολιασμούς των κατοίκων στα νησιά της χώρας, ο Β.Κικίλιας είπε ότι «στόχος της είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου, έτσι ώστε οι νησιώτες μας να υποδεχθούν το φετινό καλοκαίρι ασφαλείς και απόλυτα θωρακισμένοι από τον κορωνοϊό»

Γαλάζια Ελευθερία: Ποια νησιά θα γίνουν covid free με την ολοκλήρωση των εμβολιασμών στα νησιά
Η επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Τα νησιά αυτά είναι: η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Χίος, η Ζάκυνθος, η Σαλαμίνα, η Κεφαλονιά, η Κως, η Σάμος, η Λευκάδα, η Σύρος, η Νάξος, η Σαντορίνη, η Λήμνος, η Κάλυμνος, η Θάσος, η Μύκονος, η Πάρος και η Αίγινα.

Τα συγκεκριμένα νησιά ενισχύονται με επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Η Επιχείρηση “Γαλάζια Ελευθερία” θα ενισχυθεί και από εθελοντικές οργανώσεις και κινητές ιατρικές μονάδες της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Αναγέννηση και Πρόοδος” -αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος- το “Χαμόγελο του Παιδιού” και τη “Σύμπλευση”. Επίσης προβλέπεται η ένταξη εμβολιαστικών κέντρων ιδιωτικών μονάδων.

Έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά Φούρνοι, Μεγανήσι, Νίσυρος, Κίμωλος, Τήλος, Οινούσσες, Λειψοί, Χάλκη, Αμμουλιανή, Οθωνοί, Κάλαμος, Ερεικούσσα, Καστελόριζο, Ψαρά, Μαθράκι, Θηρασιά, Ανάφη, Σίκινος, ‘Αγιος Ευστράτιος, Αγαθονήσι, Γαύδος, Θύμαινα, Τέλενδος, Τριζόνια, Καστός, Ψέριμος, Παλαιό Τρίκερι, Αντικύθηρα, Αρκιοί, Γυαλί, Αντίπαξοι, Μαράθι.

Επίσης, σε άλλα 36 νησιά με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων, ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός μέχρι τα τέλη Μαΐου

Τα νησιά αυτά είναι: Φολέγανδρος, Δονούσα, Ελαφόνησος, Άνω Κουφονήσι, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Πάτμος, Ιθάκη, Σύμη, Σκύρος, Σαμοθράκη, Αλόννησος, Περιστέρα, Σίφνος, Κέα, Παξοί, Ίος, Ύδρα, Αμοργός, Κύθνος, Σέριφος, Αστυπάλαια, Αντίπαρος, Αγκίστρι, Κάσος, Πόρος, Σπέτσες, Κύθηρα, ‘Ανδρος, Τήνος, Ικαρία, Λέρος, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Μήλος.

«Κάθε μέρα που περνάει, ενισχύεται το τείχος ανοσίας μας» κατέληξε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να σεβαστούμε όσους άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους, όσους περιμένουν να έρθουν οι τουρίστες φέτος στη χώρα μας, αλλά και όλους τους υγειονομικούς που δίνουν εδώ και ένα χρόνο το μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν το σύστημα υγείας όρθιο.

«Οι δείκτες πηγαίνουν καλύτερα, είναι μία προσπάθεια συνολική, εκτιμώ ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το περσινό και πιο αποδοτικός όσον αφορά τον τουρισμό», είπε τέλος ο υπουργός Υγείας.

Προσλήψεις 4000 νοσηλευτών ανακοίνωσαν Κικίλιας - Βορίδης!

Προσλήψεις 4000 νοσηλευτών ανακοίνωσαν Κικίλιας - Βορίδης!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share