Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Σκωτσέζικο ντους» του καιρού - Ανυπόφορη ζέστη και βροχές στην χώρα

Η εξέλιξη των επόμενων ημερών

17 Μαΐου 2021 19:44
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: «Σκωτσέζικο ντους» του καιρού - Ανυπόφορη ζέστη και βροχές στην χώρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό, επισημαίνοντας πως η χώρα θα υποστεί ένα «σκωτσέζικο ντους», με ανυπόφορη ζέστη αύριο (18/5), αλλά έντονα φαινόμενα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο έμπειρος μετεωρολόγος στην ΕΡΤ, λιακάδα και ενισχυμένοι ζεστοί δυτικοί άνεμοι θα υπάρξουν την Τρίτη, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτεροι η αίσθηση της θερμότητας, όπως ανέφερε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Οι άνεμοι θα πνεύσουν έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς.

Καιρός-Σάκης Αρναούτογλου: Η εξέλιξη τις επόμενες μέρες

Όσο περνούν οι μέρες, όμως, οι άνεμοι θα μετατραπούν σε βοριάδες και θα γίνουν πιο ψυχροί, φέρνοντας προς την Παρασκευή (21/5) βροχές στα ανατολικά, με τα έντονα αυτά φαινόμενα ίσως να συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο κατά τόπους.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Η κακοκαιρία έπληξε τη Κεφαλονιά - Δρόμοι ποτάμια και χαλάζι

Η κακοκαιρία έπληξε την Κεφαλονιά νωρίς το Σάββατο (15/5) καθώς υπήρξε έντονη βροχόπτωση και χαλάζι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του νησιού.

Μάλιστα, αεροπλάνο της εταιρίας Air Crete / sky express που ερχόταν από την Αθήνα δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί σύμφωνα με το kefaloniapress καθώς το μπουρίνι και οι κεραυνοί δεν το επέστρεψαν.

Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών, μέσα σε 30′ λεπτά της ώρας έπεσαν στην Κεφαλονιά οι παρακάτω ποσότητες βροχής:

  • ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 30,7 mm
  • ΦΑΡΑΚΛΑΤΑ 27,2 mm
  • ΠΑΛΛΙΚΗ 24,7 mm

1mm αντιστοιχεί σε ένα τόνο νερού ανά στρέμμα.

Επίσης σύμφωνα με τον Μ/Σ Φαρακλάτων, η ένταση της βροχής έφτασε τα 236mm/hr.

Δείτε βίντεο από την κατάσταση στους δρόμους:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share