Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πέθανε η Μαρία Ζούμπου!

Θλίψη στον Βόλο!

17 Μαΐου 2021 14:47
Πέθανε η Μαρία Ζούμπου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών η γνωστή Βολιώτισσα έμπορος Μαρία Ζούμπου. Η γυναίκα είχε λιποθυμήσει στην παραλία του Βόλου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Βόλου.

Από τότε νοσηλεύθηκε, χωρίς να καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της, με αποτέλεσμα να καταλήξει. κηδεία της θα τελεστεί αύριο στις 10.30 από τον Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Νικολάου Βόλου.

Πέθανε η Μαρία Ζούμπου!

Εκοιμήθηκε ο "παππάς των Εξαρχείων", Ανανίας Κουστένης - Τι έλεγε για τους αναρχικούς;

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών άφησε, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, το Σάββατο 15 Μαΐου, ο πατήρ Ανανίας Κουστένης.

Πρόκειται για τον ιερά που λειτουργούσε συχνά το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στα Εξάρχεια, επί της Ισαύρων. Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στην περιοχή, ενώ σε τηλεοπτική του συνέντευξη έλεγε για τους αναρχικούς της περιοχής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βασίλη Βασιλικού: «Πολύ καλά νιώθω στα Εξάρχεια. Η Ορθοδοξία είναι αναρχία. Αναρχικός είναι εκείνος, ο οποίος δεν είναι ούτε δούλος, ούτε τύραννος του άλλου. Θέλει μαγκιά να είσαι αναρχικός.»

Ο πατήρ Ανανίας Κουστένης γεννήθηκε στη Δημητσάνα το 1945 και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού. Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση του έργου του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού ενώ, μνημειώδες παραμένει το έργο της μετάφρασης και του σχολιασμού της Χρονογραφίας του Θεοφάνη.

Για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και είχε τιμηθεί κατά τη διάρκεια της 6ης Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου τον Νοέμβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share