Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2021

Θρίλερ στην Κρήτη: «Ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω αλλά...» - Ανατριχιάζει ο 35χρονος που έπαθε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο με AstraZeneca

«Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι», τόνισε ο κ.Μεταξάκης που δεν θα κάνει την δεύτερη δόση

17 Μαΐου 2021 10:05
Θρίλερ στην Κρήτη: «Ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω αλλά...» - Ανατριχιάζει ο 35χρονος που έπαθε δύο θρομβώσεις μετά το εμβόλιο με AstraZeneca
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Δεύτερη θρόμβωση εντοπίστηκε στον 35χρονο από την Κρήτη που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca στις 29 Απριλίου. «Δεν φοβήθηκα το εμβόλιο. Ίσα, ίσα ήθελα να κάνω το εμβόλιο. ήθελα να πάρω τη ζωή μου πίσω» είπε στο OPEN TV ο κ. Μεταξάκης και προσθέτει: «Πονάει λίγο ο λαιμός μου, έχω λίγο πρήξιμο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι κάθε μέρα και καλύτερα».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εξετάσεις έδειξαν ότι οι θρομβώσεις σχετίζονται με το εμβόλιο, γεγονός που παραδέχτηκε όπως λέει και ο διοικητής του νοσοκομείου. Σχολιάζοντας για την πιθανότητα να κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου τόνισε ότι δεν θα εμβολιαστεί. «Όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι».

Ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 για το θέμα και τόνισε ότι δεν εκδηλώθηκε δεύτερο επεισόδιο, απλά στο πλαίσιο του ελέγχου εντοπίστηκε και δεύτερη εστία χωρίς όμως να έχει κάποια συμπτωματολογία ο ασθενής.

Σε ερώτηση για το εάν συνδέονται τα επεισόδια με το εμβόλιο της AstraZeneca απάντησε: «Από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια διαδικασία. Έχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους, προκειμένου να γίνουν όσα πρέπει για να αποδειχθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο. Δεν το αποκλείουμε πάντως. Απλά πρέπει να είμαστε σίγουροι».

Όπως είπε ο κ. Χαλκιαδάκης, κάποιες εξετάσεις βγήκαν θετικές, για τη σχέση των θρομβώσεων με το εμβόλιο, αλλά αναμένονται απαντήσεις κι άλλων ελέγχων.

Αναμονή για τη γνωμοδότηση του ΕΟΦ

Υπενθυμίζεται πως η περίπτωση του 35χρονου δεν έχει συζητηθεί ακόμα από την ειδική επιτροπή του ΕΟΦ, αλλά μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσαν χαρακτηριστικά ότι η θρόμβωση είναι μέσα στις παρενέργειες που δημιουργεί το εμβόλιο της Astrazeneca.

Για να αποφανθούν οι ειδικοί που εξετάζουν την περίπτωση του 35χρονου εάν το εμβόλιο προκάλεσε τις θρομβώσεις, χρειάζονται παραπάνω εξετάσεις.

Ήδη έχουν σταλθεί δείγματα σε εργαστήρια και αναμένονται οι απαντήσεις. Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν μετά την συνεδρίαση της επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνηση του ΕΟΦ και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εξετάσεις.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share