Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κατεχάκη: Κλειστή και στα δυο ρεύματα λόγω πορείας διαμαρτυρίας για το Ισραήλ

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες

16 Μαΐου 2021 19:44
Κατεχάκη: Κλειστή και στα δυο ρεύματα λόγω πορείας διαμαρτυρίας για το Ισραήλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζονται οι πορείες διαμαρτυρίας για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στην Αθήνα.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν κοντά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Λεωφόρο Μεσογείων και κατευθύνονται προς την πρεσβεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η λεωφόρος Μεσογείων είναι κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα από το ύψος της οδού Δημοκρατίας.

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι και η Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Μεσογείων έως την Κηφισίας.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Βουλής του 2015.

Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό και τη χώρα μας» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη εν εξελίξει συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ.

κλειστή η Κατεχάκη εξαιτίας της πορείας για το ισραήλ

Bella Hadid: Δείτε την να διαδηλώνει με μαντήλα στη Νέα Υόρκη

Η Μπέλα Χαντίντ βγήκε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και διαδήλωσε υπέρ της Παλαιστίνης.

Το διάσημο μοντέλο παλαιστινιακής και ολλανδικής καταγωγής, πήρε μέρος σε διαδήλωση στη Νέα Υόρκη, φορώντας μαντήλα.

Η Μπέλα Χαντίντ εμφανίστηκε φορώντας παλαιστινιακή μαντήλα για να διαμαρτυρηθεί για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα. Πέρα από σχετικές αναρτήσεις που έκανε στα social media, το διάσημο μοντέλο ενώθηκε με το πλήθος που συμμετείχε σε πορεία στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να εκφράσει την υποστήριξή της στον παλαιστινιακό λαό.

Εκτός από παλαιστινιακό μαντίλι φορώντας και μάσκα, η Μπέλα Χαντίντ καταγράφεται από κάμερες να φωνάζει συνθήματα και να ανεμίζει μια μεγάλη παλαιστινιακή σημαία, μαζί με χιλιάδες άλλους πολίτες.

Η Μπέλα Χαντίντ έκανε με το χέρι της το σήμα της ειρήνης και χαιρέτισε τις κάμερες, ενώ το πλήθος φώναζε συνθήματα.

Μπέλα Χαντίντ: Τι δήλωσε για τη καταγωγή της

Λίγες ώρες νωρίτερα η 24χρονη, είχε μοιραστεί στα social media μια γαμήλια φωτογραφία των παππούδων της, αλλά και μία φωτογραφία του Παλαιστίνιου πατέρα της ως παιδί, συντροφιά με τα επτά αδέλφια του και τη μητέρα του.

Στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram η Μπέλα Χαντίντ εξηγούσε ότι οι δικοί της «εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Παλαιστίνη το 1948, και κατόπιν έγιναν πρόσφυγες στη Συρία, τον Λίβανο, και την Τυνησία».

«Αγαπώ την οικογένειά μου, αγαπώ την κληρονομιά μου, αγαπώ την Παλαιστίνη» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι θα στηρίξει τους Παλαιστινίους με όλες της τις δυνάμεις, καθώς ελπίζουν «για έναν καλύτερο κόσμο».

«Δεν θα σβήσουν ποτέ την ιστορία μας. Η ιστορία είναι ιστορία», κατέληξε στην ανάρτησή της η Μπέλα Χαντίντ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share