Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Ρόδος: Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με 1000 Γερμανούς τουρίστες

Δείτε εικόνες

16 Μαΐου 2021 16:34
Ρόδος: Έφτασε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με 1000 Γερμανούς τουρίστες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο λιμάνι της Ρόδου κατέπλευσε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο με 1000 Γερμανούς τουρίστες, σηματοδοτώντας την έναρξη της σεζόν μετά την άρση των μέτρων.

Η Ρόδος υποδέχτηκε συγκεκριμένα το κρουαζιερόπλοιο «MEIN SCHIFF 5», το οποίο πραγματοποιεί επταήμερο ταξίδι με 996 επιβάτες, κυρίως Γερμανούς.

Το πλοίο, το οποίο ουσιαστικά ανοίγει την «αυλαία» της κρουαζιέρας στο νησί, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ηράκλειο όπου είναι και «home port» και θα επιστρέψει εκεί.

Το «MEIN SCHIFF 5» θα παραμείνει στη Ρόδο έως τις 7 το απόγευμα, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον Πειραιά.

Στη Ρόδο υποδέχτηκαν τους τουρίστες με χορούς

Ρόδος: Εμβολιασμένοι και οι 1000 επιβάτες

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κ. Παναγιώτης Ντόκος «θα τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται για την πανδημία, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας και το Ειδικό σχέδιο διαχείρισης του Λιμένα Ρόδου που το έχει υπογράψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τις κρουαζιέρες».

Σε ό,τι αφορά τους 996 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι εμβολιασμένοι και το μόνο που θα κάνουν στο νησί είναι μία οργανωμένη εκδρομή στη Λίνδο και επιστροφή στο πλοίο.

Η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Ταρασλιάς υποδέχτηκαν τους επιβάτες του πρώτου κρουαζιερόπλοιου με μουσική και παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς συλλόγους.

Το «MEIN SCHIFF 5» ωστόσο δεν είναι το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο που θα προσεγγίσει τούτο το μήνα το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Θα έρθουν κι άλλα κρουαζιερόπλοια

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 27 Μαΐου θα έρθει στο νησί το «AIDA BLUE», το οποίο θα παραμείνει από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Στις 30 Μαΐου 2021 θα ακολουθήσει το «EUROPA» με χρόνο παραμονής στο λιμάνι της Ρόδου από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και στις 31 Μαΐου αναμένονται δύο κρουαζιερόπλοια: το «CELESTYAL CRYSTAL» που θα καταπλεύσει στις 8 το πρωί και θα αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα και το «MEIN SCHIFF 5», που θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη για τον ίδιο μήνα προσέγγισή του στη Ρόδο με χρόνο παραμονής στο λιμάνι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Οι εκτιμήσεις για τη φετινή σεζόν σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα ποικίλλουν, καθώς αναμένεται να έχουμε ένα σημαντικό αριθμό πλοίων που θα προσεγγίσουν το λιμάνι της Ρόδου (υπολογίζονται γύρω στα 300 έως τώρα), ωστόσο σημαντικό παραμένει το ερώτημα κατά πόσο όλο αυτό θα «μεταφραστεί» σε τόνωση για την τοπική οικονομία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share