Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Θρίλερ στην Ιεράπετρα: Νέα θρόμβωση για τον 35χρονο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca (Video)

Τι λέει ο πατέρας του

16 Μαΐου 2021 12:07
Θρίλερ στην Ιεράπετρα: Νέα θρόμβωση για τον 35χρονο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νέα θρόμβωση υπέστη ο 35χρονος από την Ιεράπετρα που είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. O 35χρονος εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει το πόδι του.

Αυτή τη φορά υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πατέρας 35χρονου: Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca

Ο πατέρας του 35χρονου ανέφερε ότι ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. Πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν. Για την φυσική κατάσταση του άνδρα πριν τον εμβολιασμό, ο πατέρας είπε ότι ποτέ δεν είχε προβλήματα.

Οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα.

«Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό», προσέθεσε. Πάντως, παρά την περιπέτεια προέτρεψε τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια.

Το χρονικό της περιπέτειας

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Είχε, αρχικά, τα συνηθισμένα συμπτώματα, όμως πέρασαν. Στις 10 Μαΐου εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι.

Ο άνδρας ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό. Το μεσημέρι του Σαββάτου εμφάνισε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά σε πολύωρο χειρουργείο.

Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο. Αναμένονται οι εξετάσεις αίματος που θα δώσουν και επίσημη απάντηση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share