Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ένταση και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ

Επενέβη η αστυνομία

15 Μαΐου 2021 18:30
Ένταση και χημικά έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το απόγευμα του Σαββάτου (15/5) σημειώθηκαν επεισόδιο έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στο κέντρο της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν όταν πορεία από αλληλέγγυους στην Παλαιστίνη έφτασε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. Εκεί είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις και κλούβες της αστυνομίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και της αύρας για να διαλύσει τον κόσμο.

Επεισόδια έξω από την πρεσβεία του ισραήλ

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Επιθέσεις με μολότοφ και χημικά στις συγκεντρώσεις

Επεισόδια με μολότοφ και χημικά σημειώθηκαν στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας μετά το τέλος της πορείας για την Πρωτομαγιά. Ομάδα νεαρών κινήθηκε προς τους αστυνομικούς και προέβη σε ρίψη μολότοφ.

Συνδικάτα και ομοσπονδίες από όλη την χώρα προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς.

Στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος ξεκίνησαν από τις 11πμ και το κάλεσμα έγινε από την ΑΔΕΔΥ, και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ. Παράλληλα, κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας.

Σοκ στο Ισραήλ: Ξυλοκόπησαν άνδρα μέχρι θανάτου γιατί νόμιζαν πως είναι Άραβας

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το Ισραήλ, όπου φαίνονται ακροδεξιοί να ξυλοκοπούν άνδρα στη μέση του δρόμου, καθώς νόμιζαν πώς ήταν Άραβας που είχε ως στόχο να τους εμβολίσει.

Στις σκηνές αυτές από την παραλιακή λεωφόρο της πόλης Μπατ Γιαμ - νότια της οικονομικής πρωτεύουσας του Ισραήλ - που μεταδόθηκαν live από το δημόσιο δίκτυο Kan , διακρίνεται ένα πλήθος δεκάδων ακροδεξιών Ισραηλινών να σέρνουν έναν άνδρα διά της βίας από το αυτοκίνητό του και να τον ξυλοφορτώνουν μέχρι που χάνει τις αισθήσεις του, καθώς μαίνονται οι φονικές συγκρούσεις Ισραηλινών -Παλαιστινίων με μπαράζ ρουκετών από το Χαμάς και βομβαρδισμούς στη Γάζα.

Ένα τέταρτο της ώρας πέρασε μέχρι να φθάσει στο σημείο η αστυνομία και ασθενοφόρο, ενώ το θύμα κειτόταν αναίσθητο στη μέση του δρόμου. Οι δράστες επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την απόπειρα λυντσαρίσματος υποστηρίζοντας ότι το θύμα τους ήταν Άραβας που προσπάθησε να τους εμβολίσει, αλλά στο βίντεο διακρίνεται ο οδηγός να προσπαθεί να αποφύγει τους ακροδεξιούς διαδηλωτές.

Δείτε το video παρακάτω:

«Το θύμα το λυντσαρίσματος έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητα του άνδρα. Ο ακροδεξιός βουλευτής Μπετζαλέλ Σμότριτς, επικεφαλής του κόμματος «Θρησκευτικός Σιωνισμός» του Ισραήλ, δήλωσε «ντροπιασμένος» από τη «φρικτή ωμότητα» της επίθεσης. «Εβραίοι αδελφοί, σταμτήστε! Επουδενί δεν επιτρέπεται να μετάσχουμε σε βίαιες ενέργειες», είπε. Ενώ ο αρχιραβίνος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Γιοζέφ κάλεσε τους Εβραίους να τερματίσουν τις επιθέσεις. «Αθώοι πολίτες δέχονται επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις [εννοεί τη Χαμάς], η καρδιά μας πονά κι οι εικόνες είναι τρομακτικές, αλλά δεν μπορούμε να συρθούμε στις προκλήσεις και την επιθετικότητα», τόνισε.

Για τον Ισάουι Φρεντζ, Άραβα βουλευτή του αριστερού κόμματος Meretz του Ισραήλ οι εικόνες μαρτυρούν ότι η χώρα οδεύει σ’ έναν «εμφύλιο πόλεμο».

Ακροδεξιοί στο Ισραήλ ξυλοκόπησαν άνδρα

Διαδηλώσεις ακροδεξιών ξέσπασαν τη νύχτα σε αρκετές πόλεις του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές με την αστυνομία και σε κάποιες περιπτώσεις με Αραβο-ισραηλινούς. Στην Άκρα, μια πόλη με μεικτό πληθυσμό Αράβων και Εβραίων στο βορειοδυτικό Ισραήλ, ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε από τις πέτρες που εκσφενδόνισαν εναντίον του, σ΄πυμφωνα με την αστυνομία. «Οι ταραξίας στο Λοντ και την Άκρα δεν εκπροσωπούν τος Αραβο-Ισραηλινούς, οι ταραξίες στο Μπατ Γιαμ δεν αντιπροσωπεύουν τους Εβρίους, η βία δεν θα υπαγορεύσει τις ζωές μας», είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαϊρ Λαπίντ, στον οποίο έχει ανατεθεί η διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Μαρτίου στο Ισραήλ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share