Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιάννης Λαγός: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία»

Φώναζε έξω από το Εφετείο

15 Μαΐου 2021 16:39
Γιάννης Λαγός: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Γιάννης Λαγός έφτασε φρουρούμενος στην Ελλάδα από τις Βρυξέλλες γύρω στις 15.20 το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Για τη μεταγωγή του στο Εφετείο στήθηκε επιχείρηση, αφού τον παρέλαβε βανάκι της αστυνομίας με πάνοπλους άνδρες των ΕΚΑΜ, ενώ συνοδευόταν από δύο τζιπ της Αστυνομίας και ισχυρή δύναμη.

Μάλιστα, καθώς έβγαινε από την κλούβα φώναζε: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία».

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 8 μηνών. Το μέχρι πριν λίγα χρόνια ισχυρό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που είχε υπό την εποπτεία του την περιφέρεια Πειραιά και φρόντιζε για την ασφάλεια του νυν κρατούμενου αρχηγού της οργάνωσης συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στις Βρυξέλλες, ύστερα από την απόφαση να αρθεί η ασυλία του.

Αφού βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο προκειμένου να λάβει το φυλακιστήριο, με βάση την απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στις 22 Οκτωβρίου 2020 επί των αναστολών στους καταδικασθέντες, θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες, πιθανότατα στις φυλακές Δομοκού.

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, είναι να οδηγηθεί στις φυλακές αύριο Κυριακή και σήμερα να περάσει το βράδυ στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Γιάννης Λαγός: Έφτασε φρουρούμενος στην Ελλάδα για να εκτίσει τη ποινή του

Ο Γιάννης Λαγός έφτασε φρουρούμενος στην Ελλάδα αργά το μεσημέρι του Σαββάτου (15/5) και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει την έκδοσή του στην Ελλάδα αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, η άφιξη του Γιάννη Λαγού έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η πτήση από τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε γύρω στις 15:20 και από το αεροπλάνο ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής μπήκε απευθείας στο βανάκι της ΕΛ.ΑΣ.

 Ο Λαγός φρουρούμενος στο Ελ. Βενιζέλος

Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών φυλάκιση για τη δράση του με την Χρυσή Αυγή. Ο Λαγός αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος, ενώ την Κυριακή θα μεταφερθεί σε κατάστημα κράτησης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share